Tramps pastāstījis, kas notiks pēc elektronisko cigarešu vispārēja aizlieguma

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasЭлектронная сигарета на витрине магазина. Архивное фото
Электронная сигарета на витрине магазина. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents plāno palielināt minimālo vecumu, no kura valstī būs ļauts lietot elektroniskās cigaretes.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka plāno palielināt līdz 21 gadam minimālo vecumu, no kura būs ļauts lietot elektroniskās cigaretes, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Mēs norādīsim 21 gadu," pastāstīja Tramps žurnālistiem tikšanās laikā Baltajā namā, kas bija veltīta veipošanas problēmai. Diskusijā piedalījās arī veselības ministrs Alekss Azārs, senators Mits Romnijs un tabakas ražotāju pārstāvji.

Обычная и электронная сигареты - Sputnik Latvija
ASV reģistrēts pirmais "veipošanas" nāves gadījums

Pie tam ASV vadītājs ļoti piesardzīgi pauda viedokli par to, kas notiks, ja pilnībā tiks aizliegtas elektroniskās cigaretes ar dažādām smaržvielām. To centās panākt tikšanās dalībnieki, veselības aprūpes organizācijas pārstāvji. Tramps salīdzināja situāciju ar Sausā likuma periodu ASV, kad valdība mēģināja aizliegt alkohola ražošanu valstī un neparedzēja minētā aizlieguma sekas.

"Paskatieties uz Sauso likumu. Ja jūs viņiem to nedodat, (preces – red.) nokļūst valstī nelegāli... Ielās notiks briesmīgas lietas," brīdināja Tramps.

Atzīmēsim, ka nesen ASV no plaušu slimības, ko izraisījušas elektroniskās cigaretes, jau miruši vairāk nekā 30 cilvēki, saslimuši gandrīz 1,5 tūkstoši.

Nesen Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte informēja par savu nodomu aizliegt elektronisko cigarešu lietošanu publiskās vietās. Policija jau saņēmusi pavēli arestēt veipotājus uz ielām. 

Ziņu lente
0