Politika

ASV valsts sekretārs palīdzējis Trampa advokātam diskreditēt bijušo vēstnieku Ukrainā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГоссекретарь США Майк Помпео
Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments publicējis dokumentus, kuri apliecina valsts sekretāra Pompeo saikni ar Donalda Trampa personīgo advokātu Rūdiju Džuliani.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo vairākkārt ticies ar Donalda Trampa personīgo advokātu Rūdiju Džuliani, lai palīdzētu diskreditēt bijušo vēstnieku Ukrainā Mēriju Jovanovču. Par to liecina ASV Valsts departamenta publicētie dokumenti, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz BBC.

Apjomīgajos dokumentos sniegti dati par Pompeo pārrunām ar Džuliani, ko organizējis Baltā nama ierēdnis. Viņa vārds netiek izpausts, paskaidroja BBC.

Dati publicēti tiesas procesa ietvaros, ko iniciējusi nekomerciālā organizācija American Oversight – tā pieprasījusi publicēt informāciju, kas atklāj Trampa darbības Ukrainas kontekstā.

Ar 27.martu datētajā vēstulē ziņots, ka bijusī Trampa personīgā asistente Madlēna Vesterhauta palīdzējusi Džuliani sazināties ar Pompeo, kad advokāta komanda "nesekmīgi centusies to panākt pa parastajiem kanāliem".

Nepārprotamas pēdas

Pie tam, apgalvo American Oversight, Pompeo un Baltajam namam nebija tiesību slēpt šos dokumentus no ASV Kongresa.

"Mēs redzam, kāpēc Pompeo atteicies nodot minēto informāciju Kongresam. Tas demonstrē nepārprotamaas dokumentētas pēdas no Džuliani uz Ovālo kabinetu pie Pompeo sekretāra, lai veicinātu Džuliani kampaņu pret ASV vēstnieku," ziņoja American Oversight izpilddirektors Ostins Everss.

Melu kampaņa

Iepriekš ASV Valsts departamenta pārstāvis Džordžs Kents atklāja, ka Trampa personīgais advokāts Rūdijs Džuliani vadījis "melu kampaņu" pret ASV bijušo vēstnieci Ukrainā Mēriju Jovanoviču.

Viņš atcerējās, ka arī pats izjutis spiedienu no Džuliani puses. Debašu laikā Kents 73 reizes pieminēja Džuliani.

Ziņu lente
0