Rīgas Ziemassvētku gadatirdziņi kārtējo reizi kļuvuši par visizdevīgākajiem Eiropā

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественский рынок на Домской площади в Риге
Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumā piedalījās 13 Eiropas pilsētas, savukārt visus datus sniedza nacionālie un reģionālie tūrisma biroji.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Jau trešo gadu pēc kārtas Ziemassvētku gadatirdziņi Rīgā kļūst par Eiropas ekonomiski izdevīgāko reitinga uzvarētājiem, pētījumu "Eiropas Ziemassvētku gadatirdziņu barometrs" rīko britu pasta kompānija Post Office, raksta Db.lv.

Открытие ёлочных базаров в Москве - Sputnik Latvija
Rīgas dome samaksās vairāk nekā 20 tūkstošus eiro par Ziemassvētku noskaņojumu

Pētījumā piedalījās 13 Eiropas pilsētas: Berlīne, Budapešta, Kopenhāgena, Krakova, Lille, Minhene, Prāga, Rīga, Stokholma, Strasbūra, Tallina, Vīne un Zagreba.

Salīdzināšanai dažādās pilsētās aprēķinā tika ņemtas vērā tādas izmaksas kā tūrisma pakete diviem cilvēkiem uz divām naktīm, kurā ietilpst tiešais lidojums no Londonas uz galamērķi un atpakaļ, viesnīca ar brokastīm, transporta biļetes no lidostas uz pilsētas centru, vakariņas no diviem-trim ēdieniem ar vīnu, kā arī kafijas, dzērienu un uzkodu cenas gadatirdziņos. Visus datus pētījumam sniedza nacionālie un reģionālie tūrisma biroji.

Pirmajā vietā Eiropas pilsētu vidū, kur ir izdevīgi doties Ziemassvētku iepirkšanās braucienā, portāls Post Office Travel Money nostādījis Rīgu. Pētījums parādīja, ka brīvdienas divām personām Latvijas galvaspilsētā 2019. gadā britu tūristiem izmaksā vien 497 britu mārciņas (580.32 eiro).

Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds uzskata, ka, neraugoties uz to, ka Rīgā ir vien daži regulārie Ziemassvētku gadatirgi, tie rada neatkārtojamu svētku izjūtu pilsētā un ik gadus piesaista lielu viesu skaitu, kas nostāda Latvijas galvaspilsētu vienā līmenī ar tik populāriem Ziemassvētku galamērķiem, kā Berlīne un Vīne.

"Rīgas rezultāts "Post Office" veidotajā aptaujā sasniegts, jo, salīdzinot ar citām valstīm, lētākas ir bijušas lidojuma un uzturēšanās izmaksas, kas veido lielākās ceļojuma izmaksas," norāda Grīnvalds.

Новогодние игрушки - Sputnik Latvija
Vācijā ar Ziemassvētku dāvanām neapmierināts zēns izsauca policiju

Otrajā vietā izrādījās Zagreba, kur brīvdienas divām personām izmaksās 523 mārciņas (610.67 eiro). Ziemassvētku gadatirdziņa izmaksas Tallinā sastādīs 531 mārciņu (620.02 eiro), Lillē – 575 mārciņas (683.07 eiro). Piecinieku noslēdz Prāga, kur brīvdienas britu tūristu pārim izmaksās 612 mārciņas (714.59 eiro).

Vērts atzīmēt, ka visdārgāk brīvdienas izmaksās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, tur, salīdzinot ar Rīgu, cenas ir par 36% augstākas, un 2 dienas izmaksās aptuveni 777 mārciņas (907.25 eiro).

Ziņu lente
0