Protesti Gruzijā: demonstranti izkliedēti ar ūdensmetējiem, ir aizturētie

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasАкции протеста в Тбилиси
Акции протеста в Тбилиси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējās vēlēšanas valstī ieplānotas 2020. gadā, mītiņi sākās pēc parlamenta nesekmīgā mēģinājuma mainīt vēlēšanu sistēmu.

RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Mītiņa un protesta akcijas izkliedēšanas laikā pie parlamenta ēkas Tbilisi pirmdien aizturēti 37 cilvēki. Viņi apsūdzēti par nepakļaušanos policijai un huligānismu, informēja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Gruzijas Iekšlietu ministrijas datiem.

Resors konstatēja, ka akcijas laikā cietuši četri cilvēki, viņu vidū – divi policisti, kuri nogādāti slimnīcā.

Protesta akcijas Gruzijā sākās 14. novembrī, kad parlamentam neizdevās apstiprināt grozījumus valsts Konstitūcijā – politiķiem bija jānomaina jauktā vēlēšanu sistēma pret proporcionālo (pēc partiju sarakstiem). Mītiņu dalībnieki pieprasa valdības demisiju un pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas pēc proporcionālās sistēmas.

Цена протеста: туристический имидж Грузии подорван - Sputnik Latvija
Video
Protesta cena: cik Gruzijai izmaksāja tūrisma imidža zaudējums

Svētdien parlamenta priekšā notika opozīcijas mītiņš, kurā piedalījās arī nevalstiskās un sabiedriskās organizācijas, kā arī to piekritēji. Pirmdien opozicionāri piketēja pie parlamenta ēkas Tbilisi. Visas tuvējās ielas bloķēja barikādes no smiltīm un celtniecības atkritumiem. Mītiņu dalībnieki uzslēja teltis un neļāva deputātiem ierasties parlamentā.

Mītiņa dalībnieku izklīdināšanā piedalījās speciālo uzdevumu vienība, Rustaveli prospekta attīrīšanai policija izmantoja ūdensmetēju. Patlaban visas ielas parlamenta apkaimē ir atvērtas transporta kustībai, taču periodiski atsākas sadursmes.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas valstī ieplānotas 2020. gada oktobrī.

Ziņu lente
0