Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids

© SputnikОстров Кунашир, Горячий пляж. У подножия вулкана Тятя клубятся испарения горячих вод речки Кислая.
Остров Кунашир, Горячий пляж. У подножия вулкана Тятя клубятся испарения горячих вод речки Кислая.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vajag jau laikus plānot Jaungada ceļojumu! Kurp doties populārajos Jaungada svētkos? Par to – Sputnik apskatā.

Vienmēr šķiet, ka līdz Jaunajam gadam vēl ir milzums laika un mēs paspēsim izdomāt scenāriju, izraudzīties mērķi un izvēlēties kompāniju. Taču labi zināms, ka rudens ātri aizlidos un par to, kurp doties svētkos mēs sāksim domāt pārāk vēlu. Tiem, kam nepatīk spontāni lēmumi, kas dod priekšroku rūpīgiem plāniem, - labākais Jaungada ceļojumu gids, ko apkopojis Sputnik Baltkrievija.

"Aulēkšiem pa Eiropu"

Jaunā gada priekšvakarā katra Eiropas pilsētiņa līdzinās Ziemassvētku pasakas ilustrācijai. Klasiskais "ziemas brīvdienu" variants – Jaunais gads Vīnē vai Prāgā. No rudens nogales līdz Ziemassvētkiem lielākie laukumi šajās pilsētās pārvēršas par dzīvu gadatirgu, gaisā virmo saldu cepumu un pikanta punša aromāti. Daudzas tūrisma kompānijas piedāvā tradicionālos ceļojumus uz Prāgu un Vīni.

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasPrāga
Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids - Sputnik Latvija
Prāga

Ja turat cieņā jaungada tradīcijas, taču vēlaties mainīt "dekorācijas", ir vērts padomāt par Varšavu. Gadatirgi, karstvīns un tradicionālie poļu virtuves ēdieni papildinās ierastās izklaides un salūtu zalves. Pilsētas galvenajā laukumā uzstāsies ielu muzikanti. Neaizmirstiet izraudzīties vietu pie svētku egles, lai uzsauktu: "Szczęśliwego Nowego Roku!"

Starp populāriem Jaungada ceļojumu mērķiem ir arī Budapešta un Amsterdama. Ungārijas galvaspilsēta ir slavena ar saviem Ziemassvētku gadatirgiem, tautas mūziku, tradicionālajiem ēdieniem un zemeņu vīnu. Arī trokšņainā un līksmā Amsterdama nekad nepiekāpjas. Šogad svētku atmosfēru papildinās gaismas festivāls — Amsterdam Light Festival. Jaungada ugunīs iegaismosies visas ēkas, ievērības cienīgās vietas un kanāli Nīderlandes galvaspilsētā.

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasBudas pils tunelis - budisma cietoksnis Budapeštā
Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids - Sputnik Latvija
Budas pils tunelis - budisma cietoksnis Budapeštā

Berlīne un Minhene ir slavenas ar savām viduslaiku ballēm un bāriem, Jaungada izpriecām un romantiskām vakariņām luksa klases restorānos. Nav svarīgi, kādu variantu jūs izvēlēsieties, Vācija jums viesmīlīgi pavērs durvis. Šis ir arī lielisks brīdis šopingam – veikali dāvā neredzētas atlaides!

Jaungada "jūras" versija

Ja apnikušas ziemīgās ainavas, varat izvēlēties siltās zemes.

Ļoti populāri ir AAE un Indija. Tūrisma operatori sola neaizmirstamus iespaidus arī eksotiskākās vietās – Taizemē, Vjetnamā un pat Kubā. Populārajā Vjetnamā šajā gada laikā valda silts un vējains laiks, piemērots dažāda veida sērfingam

© AP Photo / Jon GambrellŠeiha Saida mošeja Abūdabī
Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids - Sputnik Latvija
Šeiha Saida mošeja Abūdabī

Savukārt Kubā Jaungada svētki apvienoti ar Kubas Atbrīvošanas dienu. Tas ir ievērojamākais notikums gadā kubiešiem, un jūs pat iedomāties nevarat, ar kādu vērienu viņi to atzīmē.

"Kal ratus ziemā, ragavas – vasarā"

Protams, ceļojumu apskatā nekādi nevar atmest malā kalnu slēpošanas kūrortus, it īpaši, ja runa ir par ziemas svētkiem. Ļoti populāra ir ekonomiskā Zakopane. Iespējams, vēl izdosies sameklēt arī ceļojumu uz Slovākiju par īpaši pievilcīgu cenu.

Alternatīvs Jaunais gads

Ja vēlaties organizēt taupīgu ceļojumu, jums ir mašīna un laiks sastādīt maršrutu, varat apskatīt vairākas valstis. Ļoti jauks un omulīgs būs Jaunais gads Tallinā, ar salūtu, šampanieti un svētkiem līdz pašam rītam. Varat aizbraukt arī uz Viļņu – sniegotā vecpilsēta un tradicionālie ēdieni ļaus justies kā mājās.

Ja ir vīza, aizbrauciet uz Maskavu vai Sanktpēterburgu. Priekšrocības – dažādi ceļojumu organizācijas varianti: vilciens, autobuss vai lidmašīna. Jāpieibilst, ka jaukajā Ļvovā svētkos valdīs teju vai Monmartras atmosfēra.

Bonuss: aizejošā gada populārs virziens - Gruzija

Tiklīdz ieradīsieties Gruzijā Jaungada brīvdienās, jūs ienirsiet svētku atmosfērā. Aizkustinošās mežģīņotās fasādes, ko vietām rotā jau pusaizmirstas padomju virtenes, hačapuri un hinkali aromāti, labsirdīgi iedzīvotāju smaidi liks aizmirst pirmssvētku nogurumu. Tikai te jūs varat pavadīt Jaungada nakti pēc sirds patikas. Gari un sirsnīgi tosti, dejas, garšīgu ēdienu un vīna pārpilnība – Jaungads Gruzijā iespiedīsies atmiņā uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0