Facebook vairāk nekā mēnesi apgrūtina piekļuvi Russia Today Documentary Russia

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Joprojām dzīvojam uzvarējušās amerikāņu cenzūras pasaulē, un jo sliktāk jums, ja neesat to līdz šim vēl sapratuši, – Facebook darbības komentēja Margarita Simoņana.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Pirms piecām nedēļām sociālais tīkls Facebook ierobežoja dokumentālā telekanāla RTD publikāciju atainojumu ziņu lentē, vēsta RT.

"Jūsu lapas vēsture neatainojas ziņu lentē. Iespējams, tas noticis tāpēc, ka dažas darbības ar jūsu lapu pārkāpj Facebook noteikumus," teikts sociālā tīkla paziņojumā.

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pastāstīja, ka aģentūra vairākkārt nosūtījusi pieteikumu moderatoriem, taču atbildi nav saņēmusi.

"Joprojām dzīvojam uzvarējušās amerikāņu cenzūras pasaulē, un jo sliktāk jums, ja neesat to līdz šim vēl sapratuši," konstatēja Margarita Simoņana.

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT projekti jau vairākkārt sāskarušies ar Facebook noteiktiem ierobežojumiem. Piemēram, oktobrī sociālais tīkls uz vairākām dienām dzēsa lapu Russian Kitchen ar krievu ēdieniem, kam bija 40 tūkstoši abonentu. Pēc tam tika bloķēta portāla Arctic.ru lapa angļu valodā. Facebook nav sniedzis nekādu skaidrojumu šo lēmumu aspektā.

Ziņu lente
0