Aeroflot izslēdza no lojalitātes programmas resnā kaķa īpašnieku

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasСтюардессы авиакомпании "Аэрофлот"
Стюардессы авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaķa Viktora īpašnieks godīgi atzina, ka pārkāpa aviokompānijas noteikumus un viltīgā veidā ienesa pārāk smago kaķi lidmašīnas salonā.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Aeroflot izslēdza no lojalitātes programmas un anulēja uzkrātās jūdzes pasažierim, kurš viltīgā veidā ienesa resnu kaķi lidmašīnas salonā, vēsta RIA Novosti.

Pakistan International Airlines (PIA). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pakistānā aviokompānijas darbinieki upurējuši āzi lidlaukā

Iepriekš Rīgas iedzīvotājs Mihails Gaļins pastāstīja sociālajos tīklos par to, kā ienesis savu kaķi Viktoru lidmašīnas salonā, kura lidoja no Maskavas uz Vladivostoku, neraugoties uz to, ka kaķis svēra vairāk nekā 8 kg un viņam bija jālido bagāžas nodalījumā.

"Bro jābūt blakus, bro nav bagāža," nolēma Mihails un atnesa uz lidostu otru kaķi, precīzāk sakot kaķeni, kura izskatījās tieši tāpat, taču svēra mazāk. Saņemot iekāpšanas karti, viņš samainīja kaķus.

Šis nestandarta risinājums izraisīja lielu ažiotāžu, Mihaila publikācija iepatikās vairāk nekā 11 tūkstošiem cilvēku, ar to padalījās 2400 reižu.

Nākamajā publikācijā Mihails nolēma paskaidrot, kādēļ nenodeva kaķi bagāžā, kādēļ Viktors tik daudz sver, kādēļ dzīvnieks jāvadā sev līdzi un ko viņš darītu, ja kādam no blakus sēdošiem pasažieriem būtu alerģija pret kaķiem.

Savu publikāciju viņš sāka ar šādiem vārdiem:

"Pret aviopārvadātāju nav un nevar būt pretenziju.

Tas veica savu darbu atbilstoši saviem noteikumiem.

Noteikumus pārkāpu es, un man šajā situācijā nav taisnība, neatkarīgi no maniem motīviem.

Noteikumi ir radīti, lai tos ievērotu, nevis pārkāptu, un katram noteikumam ir pamats.

Punkts."

Aviokompānija Aeroflot patiešām nolēma, ka pasažieris ir pārkāpis noteikumus. Saskaņā ar sociālajos tīklos publiskotā incidenta video faktu tika veikta dienesta izmeklēšana. Pārbaude konstatēja, ka pasažieris ir pieļāvis "virkni rupju bagāžas pārvadājumu noteikumu pārkāpumu: nenodeva dzīvnieku ar svaru virs 8 kg bagāžā, izņēma dzīvnieku no konteinera lidmašīnas salonā".

Миниатюрные пони - Sputnik Latvija
Ponijs uz klāja: bailēm no lidošanas dēļ amerikāniete paņēma līdzi lidmašīnā savu mīluli

"Balstoties uz viņa paziņojumu sociālajos tīklos, reģistrācijas laikā viņš nomainīja kaķi ar svaru virs 8 kg uz citu līdzīgu kaķi, taču ar svaru 7 kg apmērā. Šo informāciju apstiprina video novērošanas kameru ieraksti – pirms lidojuma drošības kontroles iziešanas no pārnēsāšanas somas pasažieris izvilka liela izmēra kaķi, kurš ārēji līdzinās lidmašīnas salonā uzņemtajam dzīvniekam, kas tika attēlots uz pasažiera sociālajā tīklā publicētās fotogrāfijas," paziņoja preses dienests.

"Sakarā ar vairāku mērķtiecīgu gaisa pārvadājumu līguma nosacījumu pārkāpumu faktu Aeroflot pieņēma lēmumu izslēgt šo pasažieri no Aeroflot Bonus lojalitātes programmas. Visas uzkrātās jūdzes tiks anulētas, savukārt dalībnieka profils – slēgts," paziņoja preses dienests.

Aviokompānija atgādina, ka, ja dzīvnieka svars kopā ar pārnēsāšanas somu pārsniedz 8 kg, to ir atļauts pārvadāt tikai bagāžas nodalījumā.

Ziņu lente
0