Grēta Tūnberga lūdz nogādāt viņu Atlantijas okeāna otrā krastā

© AFP 2023 / MARTIN OUELLET-DIOTTEГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā zviedru ekoaktīviste savā lapā Twitter lūdz palīdzību: tagad viņai līdz 2.decembrim no ASV jānokļūst Spānijā.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Zviedru ekoaktīviste Grēta Tūnberga lūdz palīdzību – viņai jāšķērso Atlantijas okeāns, lai no ASV nokļūtu Spānijā. Savu lūgumu viņa publicējusi Twitter tīklā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Павел Шипилин - Sputnik Latvija
Politologs komentēja Grētas Tūnbergas popularitātes iemeslus un saikni ar Krieviju

Patlaban Tūnberga atrodas Savienotajās Valstīs, kur apmeklēja ANO samitu klimata jautājumos. ASV viņa nokļuva ar jahtu. Meitene plānoja piedalīties ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām pušu konferences 25.sesijā (COP-25), kam bija jānotiek Santjago, Čīlē. Taču Čīles prezidents Sebastjans Piņera paziņoja, ka valstī valdošo nekārtību dēļ atceļ pasākumu. Rezultātā konference pārcelta uz Madridi, kur tā aizritēs 2.-13.decembrī.

"Tā kā COP-25 oficiāli pārcelta no Santjago uz Madridi, man būs vajadzīga palīdzība. Izrādās, esmu šķērsojusi pusi pasaules, taču uz nepareizo pusi. Tagad man jāatrod iespēja šķērsot Atlantijas okeānu novembrī," paziņoja Tūnberga.

Viņa piebilda, ka būs pateicīga tam, kas palīdzēs sameklēt viņai transportu līdz Spānijai.

Tūnberga neizmanto lidmašīnas personīgu apsvērumu dēļ: viņa uzskata, ka aviotransports būtiski piesārņo atmosfēru. Ņujorkā viņa nonāca ar sacīkšu jahtu Malizia II, kas aprīkota ar Saules baterijām un zemūdens turbīnām elektroenerģijas ražošanai.

Ziņu lente
0