Politologs: protesti pret LGBT Igaunijā liecina par veselīgu sabiedrību

© Foto : МПГУЭксперт Владимир Шаповалов
Эксперт Владимир Шаповалов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc Igaunijā nav iedzīvojušas "eiropeiskās vērtības", kas propagandē LGBT ideoloģiju un kāpēc igauņu viedokli var kritizēt Rietumos, paskaidroja eksperts Vladimirs Šapovalovs.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE), valdošās koalīcijas locekle, aktīvi iestājas pret valsts finansējuma piešķiršanu LGBT apvienībām. Par to, kāpēc igauņu sabiedrība nesteidz pieņemt tā saucamās "Eiropas vērtības", pastāstīja Maskavas Pedagoģiskās valsts universitātes Krievijas Vēstures un politikas institūta direktora vietnieks Vladimirs Šapovalovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Во время участия в Baltic Pride 2013 в июле 2013 года, Вильнюс - Sputnik Latvija
Eiropas pēdās: Igaunijas augstskolas ievieš LGBT mācību

Intervijā Sputnik Igaunija viņš pievērsa uzmanību tam, ka vērtības, kas propagandē LGBT ideoloģiju, ar grūtībām iedzīvojas un nesastop sapratni lielākajā daļā sabiedrības ne tikai Igaunijā, bet arī citās Baltijas un Austrumeiropas valstīs. Pēc Šapovalova domām, tas liecina par šo sabiedrību veselīgo pamatu. Viņš uzskata, ka LGBT vērtībām ir destruktīvs raksturs, tās iznīcina gadu tūkstošos veidotos ģimenes un laulības institūtus.

"Dažādās Eiropas valstīs joprojām ir liels skaits cilvēku, kuri vēl nav aizmirsuši, ka cilvēku sabiedrības pastāvēšanas pamats ir ģimene," konstatēja eksperts.

"Skaidrs, ka tāda veida protestus no igauņu sabiedrības puses Rietumi uztvers negatīvi, kā demokrātijas un liberālisma pārkāpumus. Tur noteikti saskatīs "krievu pēdas", aptraipīs ģimenes vērtību piekritējus, LGBT pretiniekus," ir pārliecināts Šapovalovs.

Iepriekš vēstīts, ka EKRE pārmeta Sociālo lietu ministrijai – tā faktiski pārvērtusies par barotavu LGBT apvienībām. Ministrijas pusē nostājās premjerministrs, centrists Jiri Ratass, kurš lika saprast: aicinājumi samazināt valsts finansējumu LGBT draud ar augošu plaisu sabiedrībā.

Ziņu lente
0