Politologs: Rietumi vainos Ukrainu, ja gāzes tranzīta līgums netiks noslēgts

© SputnikПолитолог Ростислав Ищенко
Политолог Ростислав Ищенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina vēlas panākt, lai konflikts izceltos it kā pēc Krievijas iniciatīvas, taču situācija pavērsīsies tai par ļaunu, ir pārliecināts eksperts Rostislavs Iščenko.

RĪGA, 30.oktobris -Sputnik. Pirmdien notika kārtējā Krievijas, Ukrainas un Eiropas Komisijas tikšanās jautājumā par gāzes tranzīta līgumu. Vērā ņemama vienošanās netika panākta, informēja Sputnik Lietuva.

Ukrainas Augstākās radas deputāts no partijas "Opozīcijas platforma – Par dzīvi" Oļegs Vološins telekanāla "112 Ukraina" ēterā ieteica Kijevai atturēties no "gāzes kara" ar Maskavu, jo to gaida sakāve. Viņš atzīmēja, ka Krievija izturas "hiperkonstruktīvi visos virzienos".

Krievijas Sistemātiskās analīzes un prognožu centra direktors Rostislavs Iščenko intervijā radio Sputnik pauda pārliecību, ka Ukraina ar nodomu cenšas izikties par upuri, lai Rietumi to aizstāvētu.

"Lai varētu vērsties pie Rietumiem, Ukrainai ir jāparāda, ka tā ir upuris. Krievijas "ekspansijas" upuris. Krievijas "ekonomiskās agresijas" upuris. (..) Rietumiem vajag kaut kā reaģēt. Lai arī tagad viņi jau praktiski pārtraukuši atbalstīt Ukrainu, taču, ja tā būs piespiesta pie sienas, acīmredzams, ka tik un tā nāksies. Ukrainai jāpanāk, lai šis konflikts notiktu it kā pēc Krievijas iniciatīvas," azīmēja eksperts. 

Iščenko uzskata, ka Ukraina pati sevi iedzen bezizejas stāvoklī, jo tranzīta pārtraukšanas gadījumā visa vaina tiks uzvelta tai. Eksperts piekrita Vološina viedoklim par to, ka Krievija izturas "hiperkonstruktīvi".

"Tātad, kad sāksies "gāzes karš" un tranzīts cauri Ukrainai tiks slēgts, Rietumi par to jebkurā gadījumā vainos Ukrainu, jo Krievija iesniedza vienu piedāvājumu, iesniedza otru piedāvājumu, iesniedza trešo. Ukraina tos visus noraidīja un kompromisam nepiekrita," paziņoja eksperts.

Ziņu lente
0