Politika

IT drošības eksperts: Facebook danco pēc amerikāņu specdienestu stabules

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No komerciālas IT kompānijas Facebook ir pārgājusi politiskā plaknē – tā sociālais tīkls spiests atstrādāt ASV valdības piešķirto naudu, paziņoja informācijas drošības eksperts Vitālijs Vehovs.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Amerikāņu kompānijas Facebook vadītājs Marks Zakerbergs intervijā NBC nāca klajā ar apgalvojumu, ka Krievija, Ķīna un Irāna it kā mēģinot iejaukties vēlēšanās, kas gaidāmas ASV 2020.gadā. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja viņa teikto: "Lūk, te jums būs feiki sociālajos tīklos. Lēti un efektīvi."

"Jau zināmu laiku kompānija Facebook cieši sadarbojas ar ASV Nacionālās drošības aģentūru un citiem amerikāņu specdienestiem, no kuriem caur dažādiem fondiem saņem naudu attīstībai un funkcionēšanai. Kas maksā, tas pasūta mūziku," radio Sputnik ēterā pastāstīja informācijas drošības eksperts, Maskavas valsts tehniskās universitātes Intelektuālā īpašuma un tiesu ekspertīzes jurisprdences katedras profesors Vitālijs Vehovs.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Facebook bloķēja "Rossija segodņa" projekta lapu par Arktiku

Viņš atzīmēja, ka pēdējos gados Facebook mazliet pārorientējies – no IT un komercijas kompānija pārgājusi politiskajā plaknē.

Vehovs piebilda, ka vēlēšanas ASV vēl nav notikušas, un nav iespējams novērtēt darbību, kas notiks tikai pēc gada, tāpēc Zakerberga apgalvojumi ir nepamatoti.

"Šīs kompānijas pārstāvis tāpat kā vadība uzdod vēlamo par patiesību," paskaidroja eksperts.

Вехов: спецслужбы США выделяют Facebook деньги, а кто платит - тот и танцует
Ziņu lente
0