Politika

Pieņemt darījumu, lai izdziedētu valsti: kā Džonsons pierunā parlamentu

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Kopienu palātā aizritēja debates par Borisa Džonsona jaunā darījuma projektu ar ES. Premjerministrs informēja, ka iesniegs priekšlikumu par ārkārtas vēlēšanām, ja parlamentārieši neatbalstīs valdības darbības plānu.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Ja Lielbritānijas parlaments pieņems darījumu, ko ar ES noslēdzis premjerministrs Boriss Džonsons, valsti būs iespējams "izdziedēt". Ar šādu argumentu Džonsons vērsās pie parlamenta likumprojekta par Brexit otrā lasījuma laikā, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz CNN.

Otrdien Kopienu palātā aizritēja debates par Borisa Džonsona jaunā darījuma projektu ar ES.

Brexit - стоит ли? - Sputnik Latvija
Mediji: Eiropas Savienība ir gatava atlikt Brexit līdz februārim

Iepriekš to iesniedza izskatīšanai sestdien, un dažu dienu laikā Džonsons mēģināja pārliecināt maksimālu skaitu politiķu.

"Mēs varam pāršķirt lapu un ļaut šai valstij un šim parlamentam sākt dziedēšanu un apvienošanu.

Premjers informēja: ja parlaments atkal paudīs vēlmi atlikt izstāšanos, bet ES piekritīs atlikt Brexit līdz janvārim, viņš pieprasīs ārkārtas vēlēšanas.

Tomēr karalistes tuvākā nākotnē neizskatās optimistiska jebkādas scenārija apstākļos – iespējamas domstarpības par to, kādas būs karalistes attiecības ar ES pēc pārejas perioda beigām.

Džonsona pretinieki norāda, ka politiķiem ir pārāk maz laika. Valdība, cenšoties par katru cenu īstenot Brexit 31.oktobrī, iepriekš lūdza parlamentam izskatīt un atbalstīt jauno likumprojektu, lai jau ceturtdien tas nonāktu Lordu palātā. Daudzi opozicionāri iebilda pret šo stratēģiju, jo uzskata, ka ar trim dienām nepietiek, lai rūpīgi izvērtētu tik svarīgu dokumentu, vēsta RIA Novosti.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Politika
Džonsons palūdza Eiropas Savienībai atlikt Brexit uz trīs mēnešiem

"Es neparko neļaušu tam vilkties mēnešiem ilgi. Ja parlaments neļaus Brexit īstenoties un rīkosies pēc sava prāta, atliekot visu līdz janvārim, valdība to neturpinās nekādos apstākļos. Ar lielu nožēlu nāksies izslēgt likumprojektu no izslatīšanas un organizēt vispārējas vēlēšanas," teica Džonsons debatēs parlamentā.

Eiropas Savienība ar interesi seko notikumiem Londonā. ES pārstāvis pastāstīja CNN, ka apvienotā Eiropa plāno sagaidīt balsojuma rezultātus Lielbritānijas parlamentā pirms lemt par tālākajiem soļiem.

Otrdienas vakarā Kopienu palāta atbalstīja otrajā lasījumā jauno likumprojektu par Brexit. Balsojuma rezultāti iezīmē pirmo lielo Borisa Džonsona uzvaru parlamentā premjerministra postenī.

Par vienošanos nobalsoja 329 parlamentārieši, pret - 299.

Ziņu lente
0