Politika

Mediji: Eiropas Savienība ir gatava atlikt Brexit līdz februārim

© REUTERS / Simon DawsonBrexit - стоит ли?
Brexit - стоит ли? - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču Lielbritānijas izstāšanās no ES var notikt 1. vai 15. novembrī, decembrī vai janvārī, ja vienošanās tiks apstiprināta pirms pagarinājuma termiņa beigām.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Eiropas Savienība ir gatava atlikt Brexit līdz 2020. gada februārim, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz izdevumu Times un tā diplomātiskajiem informācijas avotiem.

Izdevums raksta, ka šāds pasākums tiks veikts, ja britu premjers Boriss Džonsons nespēs šonedēļ panākt vienošanos ar parlamentu.

Times informācijas avoti lēš, ka pagarinājums būs "savstarpēji aizvietojams", kas paredz, ka Brexit var notikt 1. vai 15. novembrī, decembrī vai janvārī, ja vienošanās tiks ratificēta pirms pagarinātā termiņa beigām.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Politika
Džonsons palūdza Eiropas Savienībai atlikt Brexit uz trīs mēnešiem

Britu deputāti sestdien atbalstīja grozījumu likumā, kurš liek premjeram Borisam Džonsonam lūgt pārcelt Brexit no 31. oktobra uz vēlāku laiku. Džonsons palūdza Eiropas Savienību atlikt Brexit līdz 2020. gada 31. janvāra dienas beigām.

Taču Džonsons nosūtīja Eiropas Padomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam trīs vēstules: viena satur personīgi neparakstītu parlamentā pieņemto likumu par Brexit termiņa pagarinājumu, otrā – paša komentārs par to, ka viņš uzstājas pret aizkavēšanos un vēlētos izvest valsti no Eiropas Savienības 31. oktobrī, un trešā – Lielbritānijas pastāvīgā pārstāvja ES Tima Barova komentārs par to, ka premjers nevēlējās pagarināt dalības termiņus ES, taču bijis spiests pakļauties "šādu lēmumu pieņēmušajam parlamentam".

Tusks apsolīja pakonsultēties ar Eiropas Savienības valstu vadītājiem par to, kā viņam reaģēt uz Džonsona vēstījumiem.

Balsojuma par vienošanos bija jānotiek sestdien, taču deputāti pieņēma grozījumu, saskaņā ar kuru līdz plkst. 23:00 pēc Londonas laika Džonsonam bija jāpalūdz Brexit atlikšana.

Pats premjers iepriekš paziņoja, ka negrasās prasīt Briselei pārcelt Brexit termiņu, un solīja, ka izvedīs valsti no ES pat bez vienošanās.

Ziņu lente
0