Savčenko pastāstīja, kā Porošenko meloja par karu Donbasā

© REUTERS / Valentyn OgirenkoПрезидент Украины Петр Порошенко и украинская военнослужащая Надежда Савченко, которой присвоено звание Героя Украины, во время вручения ордена "Золотая Звезда"
Президент Украины Петр Порошенко и украинская военнослужащая Надежда Савченко, которой присвоено звание Героя Украины, во время вручения ордена Золотая Звезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušās deputātes domām, esošais Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis tiecas īstenot vienošanās ar DTR un LTR.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Bijušais Ukrainas prezidents maldināja sabiedrību par to, ka Kijeva izpilda Minskas vienošanās. Šādu viedokli Ukrainas telekanāla NewsOne intervijā pauda bijusī Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko.

"Porošenko agrāk meloja, ka mēs tās (vienošanās – Sputnik) izpildām, patiesībā mēs neko nedarījām. [Tagadējais Ukrainas prezidents Vladimirs] Zeļenskis patiešām meklē mehānismus, kā tās izpildīt," paziņoja Savčenko pārrunu apspriešanas laikā par situāciju Ukrainas austrumos starp Maskavu un Kijevu.

Pēc bijušās parlamentārietes sacītā, īstenot visus Minskas vienošanās punktus nav viegli un katrs no tiem prasīs "atsevišķas darbības".

Tai pašā laikā Savčenko uzskata, ka situācijas noregulēšanai ir jāuztur dialogs ar Krieviju "visos iespējamajos formātos".

Oktobra sākumā kontaktu grupa Minskā parakstīja "Šteinmeiera formulu". Tās ietvaros jānotiek īpaša statusa piemērošanai Donbasa teritorijām un vēlēšanu rīkošanai reģionā. Tāpat puses nonāca pie vienošanās īstenot vienošanās un izvest spēkus divos punktos Ukrainas austrumos, kas joprojām nav izpildīts.

Президент Украины Владимир Зеленский. - Sputnik Latvija
Politika
Zeļenskis: Eiropu šokē Porošenko uzvedība

Tikmēr konflikta puses - pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas Tautas Republikas (DTR un LTR) un Kijeva - viena otru apsūdz apšaudēs.

Taču pēcāk Kijevā paziņoja, ka ir gatava īstenot "Šteinmeiera formulas" politiskos punktus tikai pēc DTR un LTR politiskās likvidēšanas. Pašpasludinātajās Donbasa republikās uzsvēra, ka Kijeva cenšas mainīt jēdzienus.

Pēc daudzu ekspertu, tostarp Krievijas prezidenta Starpnacionālo attiecību padomes locekļa Bogdana Bezpaļko, domām, vienošanās tiek runāts par to, ka Kijevai būs jāveido attiecības ar reģioniem nu jau jaunās Ukrainas ietvaros.

Ziņu lente
0