Eksperti nosaukuši ceļošanai lētākās valstis

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Прага
Города мира. Прага - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristi atzīmēja attiecīgi nelielas lidojumu cenas, kā arī zemas izklaides un restorānu ēdienu cenas.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Patstāvīgie tūristi nosauca ekspertiem valstis, kurās atpūta viņiem izrādījusies nedaudz lētāka, nekā viņi plānoja, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Aviasales.

Servisa speciālisti aptaujāja aptuveni desmit tūkstošus lietotāju un noskaidroja, kādās valstīs atpūta viņiem izmaksājusi vislētāk.

Tā, 23% respondentu atzīmēja, ka pēc izdevīgākās atpūtas jālido uz Čehiju. "Decembra pirmajā pusē es svinēju dzimšanas dienu Prāgā. Man liekas, ka tik lēti es nekad neesmu to nosvinējusi," padalījās savā pieredzē kāda ceļotāja.

"Tas bija mans pirmais ārzemju brauciens, un cenas es salīdzināju ar Maskavu. Prāgā viss bija divas reizes lētāks," pastāstīja vēl viena tūriste.

Ungārija izrādījās saraksta otrajā vietā, par to nobalsoja 17% aptaujāto. Lietotāji atzīmēja ne tik dārgu lidojumu no Maskavas uz Budapeštu vai Debrecenu, kā arī zemas izklaides izmaksas un cenas restorānos.

Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Nosaukti ārvalstu tūristu vidū populārākie Krievijas reģioni

15% tūristu par vislētāko galamērķi nosauca Serbiju. Piemēram, brauciens autobusā Belgradā maksā aptuveni 0,85 eiro, savukārt papusdienot kafejnīcā var par aptuveni 2,80 eiro.

14% ceļotāju pavadīja savu lētāko ceļojumu Spānijā. 10% respondentu nobalsoja par Vjetnamu, kur, pēc viņu pieredzes, cenas ir divas reizes zemākas, nekā Taizemē. Gruziju izvēlējās 9% aptaujāto, savukārt 7% palika gandarīti ar atpūtas cenu Portugālē.

Desmitnieku noslēdz Turcija, par kuru nobalsoja 5% lietotāju. Kāda tūriste pastāstīja: "Pēc liras kursa krituma Turcija kļuva negaidīti lēta iepirkšanās ziņā. Turklāt runa ir par zīmolu apģērbu – to, kas ir firmas veikalos, nevis tirgū."

Ziņu lente
0