Nekārtības pēc visaptverošā streika paralizējušas Barselonu

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста в Барселоне
Акция протеста в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protestētāji maskās veidoja barikādes ielās un dedzināja atkritumu konteinerus Barselonas centrā, savukārt policija atbildēja ar asaru gāzi un gumijas lodēm.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Gandrīz 90 cilvēki cietuši nekārtību laikā dažādās Katalonijas pilsētās, kur vakar notika vispārējs streiks, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar policijas aplēsēm, protestos piedalījās aptuveni 500 tūkstoši cilvēku, kuri ir neapmierināti ar bargajiem tiesas spriedumiem Katalonijas politiķiem un aktīvistiem.

Saskaņā ar Katalonijas ārkārtas medicīniskā dienesta datiem, pēc ārstu palīdzības vērsušies 89 cilvēki, 60 no tiem – Barselonā. Cietušo vidū ir arī kārtības sargi.

Mierīgs protests pārvērtās haosā

Sākumā notika mierīgs streiks, taču vēlāk sacēlās nekārtības. Līdz ar nakts iestāšanos vairāki simti cilvēku melnās maskās veidoja barikādes ielās, dedzināja atkritumu konteinerus Barselonas centrā un meta kārtībsargiem ar akmeņiem un citiem priekšmetiem, savukārt policija atbildēja ar asaru gāzi un gumijas lodēm. Tāpat kārtībsargi dzina prom protestētājus ar ūdensmetējiem. Policijai nācās ieņemt pilsētas centru, lai sadalītu naidīgo pūli grupās un likt pamest šo rajonu.

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasProtesta akcijas Barselonā
Nekārtības pēc visaptverošā streika paralizējušas Barselonu - Sputnik Latvija
Protesta akcijas Barselonā

Tika aplaupīta arī Banco Santander bankas filiāle, vēsta Deutsche Welle.

Saskaņā ar likumsargu datiem, tika aizturēts 31 cilvēks. Viņu vidū ir avīzes País žurnālists. Daži žurnālisti, kuri informēja par notikumiem Barselonā, publicēja sociālajos tīklos kadrus, kur redzamas nežēlīgas policijas darbības pret cilvēkiem vestēs ar uzrakstu "Press", vēsta aģentūra RIA Novosti. Saskaņā ar informācijas avota datiem arī protestētāji uzvedās skarbi attiecībā pret žurnālistiem – protestu laikā radikāļi izkliedza aizvainojumus, kā arī vairākas reizes aplēja mediju pārstāvjus ar skābi.

© Sputnik / Джорди Бойшареу / Pāriet pie mediju bankasProtesta akcijas Barselonā
Nekārtības pēc visaptverošā streika paralizējušas Barselonu - Sputnik Latvija
Protesta akcijas Barselonā

Protesta akcijas Katalonijā sākās pirmdien, 14. oktobrī, pēc Augstākās tiesas sprieduma paziņošanas Katalonijas politiķiem, kuri piedalījās neatkarības referenduma rīkošanā 2017. gadā.

Piebildīsim arī to, ka nekārtību fonā Spānijas čempionāta futbola mačs starp "Barcelona" un "Real Madrid", kuram bija jānotiek Barselonā 26. oktobrī, tika pārcelts uz 18. decembri.

Ziņu lente
0