Facebook izdzēsis vienu no RT projekta lapām ar krievu virtuves receptēm

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Facebook izdzēsis vienu no Russia Beyond projekta lapām ar krievu virtuves receptēm pastāstījis Russia Beyond galvenais redaktors.

RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. "Facebook izdzēsa mūsu lapu Russian Kitchen ar krievu virtuves receptēm un ikru fočenēm, majonēzīti un visu pārējo. Tur bija 40 tūkstoši sekotāju," uzrakstīja Facebook Russia Beyond projekta galvenais redaktors.

Киоск литовской прессы - Sputnik Latvija
Kā lietuviešu žurnālists izglābis Eiropu no Krievijas kulinārajām receptēm

Pēc viņa sacītā, vienā brīdī visiem administratoriem atnāca paziņojums, ka "ierobežota grupas stāstu rādīšana jaunumu lentē", savukārt pēc dažām dienām "visiem atnāca paziņojums, ka lapā tiks norādīta vasts, kur atrodas lielākā daļa administratoru" caurspīdīguma veicināšanai, vēsta RT.

"Vēl pēc dienas atnāca paziņojums, ka lapa netiks publicēta. Tātad tā ir pieejama tikai administratoriem, publiski tās nav pieejama. Mēs sākām noskaidrot, kas par lietu. Kā vienmēr, nekur nekādu konkrētu norāžu – profilā karājas miglains formulējums: "Iespējams, jūs esat pārkāpuši Facebook noteikumu, izsūtījāt surogātpastu vai zagāt saturu." Un poga "Iesniegt apelāciju". OK, iesniedzām," pateica viņš.

Projekta galvenais redaktors norādīja, ka pēc dažām dienām "lapa vienkārši pazuda".

"Bez paziņojumiem, visur. Arī administratoriem. Un no Facebook Business Manager. Tehniskais atbalsts klusē, čati klusē, Facebook nav sasniedzams," piebilda viņš.

Maijā Facebook paziņoja, ka izdzēsis aptuveni 100 profilu, kuri it kā saistīti ar Krieviju.

Janvārī Facebook izdzēsa aptuveni 500 profilu, tostarp septiņas aģentūras Sputnik lapas.

Ziņu lente
0