EP aicina pētīt iespējamo Krievijas "saikni" ar Grētas Tūnbergas protestiem

© REUTERS/Carlo AllegriГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Jorgs Moitens uzskata, ka ilgtermiņa perspektīvā ekoloģiskās akcijas var kaitēt ES ekonomikai.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Jorgs Moitens aicinājis noskaidrot, vai Eiropas Komisija var būt droša par to, ka Krievija nav finansējusi nesenās klimatiskās akcijas Eiropā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RT.

EP deputāts savā uzrunā apgalvoja, ka zviedru ekoloģiskās aktīvistes Grētas Tūnbergas kustība "Piektdiena nākotnei", Greenpeace akcijas, civilie glābšanas kuģi Vidusjūrā ir "profesionāli organizēti un saņem nopietnu finansiālo atbalstu".

Politiķis norādīja, ka nākotnē tamlīdzīgi ekoloģiskie protesti var negatīvi ietekmēt ES ekonomiku, piemēram, iespaidot politiku un likt šķēršļus iedzīvotāju labklājības un nodarbinātības, kā arī energoresursu stabilas piegādes nodrošināšanai, vēsta RT.

Šī iemesla dēļ, pēc deputāta domām, ir jāizanalizē tamlīdzīgas akcijas "hibrīddraudu" aspektā. Piemēram, Moitens lauza galvu, vai ar ekoloģisko kampaņu organizāciju nav saistīta Maskava.

"Vai komisija var izslēgt iespēju, ka minētās kampaņas finansē un uzrauga Krievija, ja tās rīcībā nav izmeklēšanā saņemtu slēdzienu?" vaicāja eirodeputāts.

Politologs Aleksandrs Asafovs, komentējot šo viedoki, atzīmēja, ka Moitens domā "politisko stereotipu" gultnē. Eksperts vērtēja: nav nekādu šaubu, ka akcijās vērojama "zināma vadība", taču nav iespējams runāt par "Krievijas ietekmi".

"Protams, ekoloģijas jautājumi saskaras ar zināmām manipulācijām, taču, manuprāt, ir pavisam amizanti runāt par Krievijas ietekmi," atzīmēja Asafovs.

Grēta Tūnberga kļuva pazīstama pēc uzstāšanās ANO klimata samitā. Sešpadsmit gadus vecā aktīviste organizējusi "Skolu streiku par klimatu" ("Piekdiena nākotnei") – skolēnu un studentu starptautisko kustību, kuri atbalsta cīņu pret globālo sasilšanu.

Ziņu lente
0