Donalds Tramps ieviesis sankcijas pret Turciju par operāciju Sīrijas ziemeļos

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Finanšu ministrija precizēja, ka sankcijas ieviestas pret Turcijas Aizsardzības un Enerģētikas ministrijām, kā arī pret minēto resoru vadītājiem.

RĪGA, 15. oktobris - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis rīkojumu par sankcijām pret Turciju sakarā ar situāciju Sīrijā, informēja valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Valsts departamenta vadītājs pavēstīja, ka rīkojums parakstīts ar mērķi vērst spiedienu pret Turciju, lai piespiestu to pārtraukt operāciju Sīrijā, pastāstīja RIA Novosti.

Американские солдаты проходят мимо турецкого военного спецтранспорта в Сирии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Slazds ASV: pie kā novedīs Turcijas militārā operācija Sīrijas ziemeļos

"Izpildraksts pilnvaro Finanšu ministriju un Valsts departamentu izskatīt un ieviest sankcijas pret privātpersonām, organizācijām vai personam, kas saistītas ar Turcijas valdību un piedalās darbībās, kas apdraud civilpersonas vai ved pie tālāka kaitējuma mieram, drošībai un stabilitātei Sīrijas ziemeļaustrumos," teikts Pompeo paziņojumā.

ASV Finanšu ministrija precizēja, ka sankcijas ieviestas pret Turcijas Aizsardzības un Enerģētikas ministrijām, kā arī pret minēto resoru vadītājiem Hulusi Akaru un Fatihu Donmezu. Melnajā sarakstā iekļauts arī valdošās Taisnīguma un attīstības partijas priekšsēdētāja vietnieks Suleimans Soilu.

Iepriekš Tramps sniedza informāciju par sankcijām pret Turciju un piedraudēja Ankarai ar daudz smagākām sekām. Piedevām ASV prezidents apņēmies paaugstināt tarifus tēraudam no Turcijas līdz 50%, tas ir, līdz līmenim, kas bija spēkā pirms tarifu samazināšanas maijā. Tāpat Savienotās Valstis pārtrauks pārrunas par tirdzniecisko darījumu ar Ankaru par summu simt miljardu dolāru apmērā.

Turcijas militārā operācija Sīrijā

9.oktobrī Turcijas prezidents Tajips Erdogans paziņoja, ka tiek sākta operācija "Miera avots" Sīrijas ziemeļos, kas vērsta pret Kurdistānas Darba partiju un teroristisko grupējumu "Islāma valsts" (aizliegts Krievijā un virknē citu pasaules valstu – red.). Vēlāk sākās operācijas posms uz zemes. sestdien Turcijas karavīri un Sīrijas bruņotā opozīcija ieņēma Raselainas pilsētu, bet svētdien - Telabjadu.

Vienlaikus teritoriju autonomā administrācija Sīrijas ziemeļaustrumos vienojās ar Damasku par armijas dislokāciju pie Turcijas robežas, lai sekmētu Turcijas armijas un to atbalstošo grupējumu uzbrukumu atvairīšanu.

Ziņu lente
0