ASV sola naftas cenu krišanos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Enerģētikas ministrija atzīmēja, ka līdz gada beigām barels Brent markas naftas turēsies 59 dolāru līmenī, taču no nākamā gada otrā ceturkšņa cena kritīsies.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Gaidāma naftas cenu krišanās īstermiņa periodā, vēsta ASV Enerģētikas ministrijas prognoze, kas publicēta resora mājaslapā.

Станок-качалка  - Sputnik Latvija
Tukši urbumi: kad izsīks ASV naftas atradnes

ASV Enerģētikas ministrija atzīmēja, ka līdz gada beigām barels Brent markas naftas turēsies 59 dolāru līmenī, taču no nākamā gada otrā ceturkšņa cena kritīsies līdz 57 dolāriem.  Šīs pārmaiņas ministrija pamatoja ar melnā zelta rezervju pieaugumu pasaulē, informēja RIA Novosti.

Ministrijas prognoze liecina, ka cenu krišanos turpmāk nomainīs pieaugums līdz 62 dolāriem par barelu, tātad vidējā prognozētā cena 2020. gadā sastādīs aptuveni 60 dolārus.

Savukārt Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks iepriekš atklāja, ka par taisnīgu uzskata naftas cenu vidēja termiņa perspektīvā 50 dolāru līmenī par barelu. Viņaprāt, "visi jau sen ir aizmirsuši" par naftas cenu 100 dolāru apmērā par barelu.

Ziņu lente
0