Baltkrievijas prezidentu satrauc NATO plašās mācības Baltijā

© Photo БелТА / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске
Пресс-конференция президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas mācības notiks desmit valstu teritorijā. Starp tām ir ne tikai Baltijas valstis, bet arī Baltkrievijas kaimiņiene Polija.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paudis bažas par to, ka NATO vērienīgās mācības "Defender Europe 2020" notiks Baltijas valstu teritorijā netālu no Baltkrievijas robežām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Baltkrievijas ziņu aģentūru BelTA.

Mācībās piedalīsies astoņpadsmit Eiropas Savienības valstis. Citu starpā manevri notiks arī Baltkrievijas kaimiņvalstīs – Lietuvā, Latvijā un Polijā.

"Nākamā gada pavasarī tieši pie Baltkrievijas robežām Ziemeļatlantijas alianse plāno vērienīgas militārās mācības. Tādas mācības pie mūsu robežām vēl nav notikušas," Baltkrievijas līderis atzīmēja starptautiskajā forumā "Minskas dialogs".

NATO pastāvīgi paplašina militāro kontingentu pie Krievijas un tās sabiedrotās Baltkrievijas robežām. Piemēram, Baltijas valstu valdības noslēdz līgumus par aizsardzību un aicina palielināt alianses karavīru skaitu reģionā, aizbildinoties ar augošajiem "Krievijas draudiem".

Владимир Макей на семинаре МИДа - Sputnik Latvija
Politika
Baltkrievijas ārlietu ministrs paudis viedokli par Krievijas un NATO konfrontāciju

NATO dalībvalstis aizvien biežāk rīko plašas militārās mācības, kurās izspēlē darbības "konfliktā" ar Krieviju.

Maskava jau ne vienu reizi vien likusi Rietumiem saprast, ka neplāno nekādus uzbrukumus. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs akcentēja, ka NATO izmanto pašreizējo situāciju, lai paplašinātu spēkus savā austrumu flangā.

Militārais eksperts Aleksandrs Hroļenko iepriekš atzīmēja, ka ASV tehnikas un militārā kontingenta dislokācija Baltkrievijas robežu tuvumā ir ļoti bezatbildīgs un tuvredzīgs solis no Baltijas politiķu puses un drošību Eiropā un reģionā tas noteikti neuzlabos.

Ziņu lente
0