Tramps paziņojis, ka ASV izstājas no "muļķīgiem bezgalīgiem kariem"

© AP Photo / Chris JacksonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vadītājs informēja, ka tagad situācijas noregulēšana reģionā gulstas uz kaimiņvalstu un konflikta dalībnieku pleciem.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps, komentējot situāciju Sīrijā, pavēstīja, ka Vašingtonai laiks "izstāties no muļķīgiem bezgalīgiem kariem" un vest mājup amerikāņu kareivjus.

"Kurdi cīnījās kopā ar mums, taču viņiem maksāja lielu naudu un (nodrošināja – red.) vajadzīgo tehniku. Viņi gadu desmitiem ir karojuši ar Turciju... mums pienācis laiks izstāties no šiem muļķīgajiem bezgalīgajiem kariem, no kuriem daudzi rit starp ciltīm un vest mājup mūsu kareivjus," Tramps uzrakstīja Twitter.

Prezidents piebilda, ka tagad Turcijai, Eiropai, Sīrijai, Irānai, Irākai, Krievijai un kurdiem pašiem jānolemj, ko viņi darīs ar teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" (Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegts teroristisks grupējums – red.) kaujiniekiem.

Iepriekš Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņoja, ka apņēmies īstenot operāciju Sīrijas ziemeļos, uz austrumiem no Eifratas. Tās mērķis – attīrīt ar Turciju robežojošos Sīrijas teritoriju no pašaizsardzības spēkiem, izveidot tur drošības zonu, pēc tam izmitināt tur sīriešu bēgļus, kuri patlaban uzturas Turcijā.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Politika
Baltais nams: ASV neatbalstīs Turcijas militāro operāciju Sīrijā

Savukārt Vašingtona norādīja, ka neatbalstīs Turcijas militāro operāciju Sīrijas ziemeļos un nepiedalīsies tajā. Baltais nams informēja, ka amerikāņu karavīri neatradīsies operācijas rajonā.

Konflikts Sīrijā turpinās jau astoņus gadus. 2015. gadā pie Krievijas valdības vērsās Sīrijas prezidents Bašars Asads ar lūgumu sniegt militāru atbalstu. No 2015. gada septembra Krievijas GKS sāka aviācijas uzbrukumus teroristu infrastruktūrai.

2017. gada nogalē izskanēja ziņa, ka "Islāma valsts" ir uzvarēta. Patlaban aktuāli ir jautājumi par politisko noregulējumu, Sīrijas atjaunošanu un bēgļu atgriešanos mājās. Vienlaikus, atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, tādās teritorijās kā Idliba un Eifratas upes austrumu krasts, vēl aizvien saglabājas spriedze.

Ziņu lente
0