ASV nosaukti draudīgākie Krievijas bumbvedēji

© Sputnik / Владислав Белогруд / Pāriet pie mediju bankasУчения ПВО на полигоне Ашулук
Учения ПВО на полигоне Ашулук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV žurnāls National Interest pastāstīja par "bīstamākajiem" Krievijas bumbvedējiem. Starp tiem iekļauts arī lidaparāts, kas patlaban tiek izstrādāts.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Amerikāņu žurnāls National Interest publicējis materiālu, kurā aprakstīti, pēc izdevuma domām, draudīgākie Krievijas bumbvedēji, vēsta Sputnik Igaunija.

NI sarakstā iekļautas četras kara lidmašīnas — Tu-160, Tu-22M, Tu-95 un patlaban izstrādājamais PAK DA (tālās aviācijas perspektīvais aviācijas komplekss).

Aprakstot turbopropelleru bumbvedēju Tu-95, raksta autors atgādināja, ka lidmašīna izstrādāta PSRS jau pagājušā gadsimta 50.gados, taču lidaparāts vēl joprojām tiek izmantots bruņotajos spēkos un spēj efektīvi risināt visus uzdevumus.

Par tikpat bīstamu National Interest uzskata arī Tu-22M. Publikācijā atzīmētas lidaparāta teicamās vadības funkcijas, solīdā bumbu krava, ko tas spēj nest un ātrums, kādā tas pārvietojas.

Подводный крейсер Князь Владимир  - Sputnik Latvija
NI novērtējis zemūdenes "Borei", kas spēj padarīt ASV "neapdzīvojamas"
Par īstu "plēsoni" žurnāls nodēvējis bumbvedēju Tu-160 – virsskaņas stratēģisko bumbvedēju ar maināmas formas spārnu, kas izstrādāts 70.gados.

Autors uzskata, ka draudīgo kara lidmašīnu var nosaukt par ieroču platformu, nevis tradicionālo bumbvedēju. NI piezīmēja, ka pastāvīgais modernizācijas process ļauj Tu-160 palikt "dienestā" ilgus gadus.

Raksta noslēgumā publicēts viedoklis par PAK DA, kas, pēc National Interest domām, kļūs par "nāvējošāko" Krievijas bumbvedēju. Pie tam raksta autors uzsvēra – jaunajā lidaparātā netiks izmantotas padomju iestrādnes – bumbvedējs būs pirmais tikai Krievijā izstrādātais aparāts.

Informāciju par to, ka Krievijā sākts darbs pie tālās aviācijas perspektīva aviācijas kompleksa, šī gada augustā sniedza Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs. Izdevuma Gazeta.Ru rīcībā esošie dati liecina, ka PAK DA būs "lidojošā spārna" forma ar stealth tehnoloģiju pielietojumu. Bumbvedēju plānots aprīkot ar hiperskaņas uzbrukuma ieročiem.

Vienlaikus tas būs bruņots ar "gaiss-gaiss" tipa raķetēm, tāpēc tam būs iespēja pildīt uzdevumus bez iznīcinātāju atbalsta.

Ziņu lente
0