Vācijas IeM vadītājs brīdina par jaunas migrācijas krīzes tuvošanos

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Баварии Хорст Зеехофер
Премьер-министр Баварии Хорст Зеехофер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas iekšlietu ministrs aicina veikt steidzamus pasākumus, lai novērstu jaunas migrācijas krīzes draudus, kas salīdzināma ar to, kuru pirms dažiem gadiem piedzīvoja Eiropa.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Vācijas IeM vadītājs Horsts Zēhofers brīdina par jaunas migrācijas krīzes tuvošanos Eiropā, kura būs vēl nopietnāka, nekā pirms četriem gadiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc iestādes vadītāja teiktā, šādas notikumu attīstības draudi ir absolūti reāli, ja netiks veikti nekādi pasākumi.

Жители Вьетнама - Sputnik Latvija
Vjetnamiešiem iepatīkas Latvijas "zelta vīzas"

"Mums ir vairāk jāpalīdz mūsu Eiropas partneriem ES ārējo robežu kontrolē. Mēs pārāk ilgi esam pametuši viņus vienatnē," citē vācu ministra vārdus RIA Novosti ar atsauci uz publikāciju Bild am Sonntag.

"Ja mēs to neizdarīsim, mūs gaidīs bēgļu pieplūdums kā 2015. gadā, iespējams, pat vēl lielāks, nekā pirms četriem gadiem," piebilda Horsts Zēhofers.

Pēc viņa sacītā, ir nepieciešams "izdarīt visu, lai tas neatkārtojas". Turklāt Zēhofers atzīmēja, ka viņa vadītajai iestādei "ir pilns federālās kancleres (Angelas Merkeles) atbalsts".

Zināms, ka 2015. gadā Vācija piedzīvoja bēgļu pieplūdumu ap 850 tūkstošu cilvēku apmērā. Daudzi no viņiem valstī iekļuva nelegāli un bez personību apliecinošiem dokumentiem.

Ziņu lente
0