Elektroniskās vīzas uz Pēterburgu ir ļoti populāras Latvijā un Igaunijā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektronisko vīzu sistēmas pirmajā darba dienā Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijas apmeklēšanai Latvijas pilsoņi iesnieguši vairāk nekā 100 pieteikumu, Igaunijas pilsoņi – vairāk nekā 400.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu no 2019 gada 1. oktobra ārvalstu tūristiem, kuri apmeklē Pēterburgu un Ļeņingradas apgabalu. Savukārt septembra sākumā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja 53 valstu sarakstu, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā tika iekļautas visas ES valstis.

Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

Elektroniskās vīzas ievērojami atvieglo ieceļošanu Krievijas teritorijā ārvalstu pilsoņiem. Latvija un Igaunija steidzas izmantot šo iespēju, vēsta Tvnet.lv.

Pirmajā dienā, kad tika atvērta pieteikumu iesniegšana elektronisko vīzu saņemšanai, igauņi iesniedza ap 400 pieteikumu, savukārt Latvijas pilsoņi – vairāk nekā 100. Par to pastāstīja Sanktpēterburgas Tūrisma attīstības komitejas priekšsēdētāja Jevgēņija Pankeviča.

Kopumā 1. oktobrī pieteikumus e-vīzu saņemšanai iesniedza apmēram 3000 cilvēku. To vidū ir Indijas, Dānijas, Filipīnu, Lietuvas, Vācijas, Polijas un Ķīnas pilsoņi.

Vīzu ārzemnieki varēs noformēt, iesniedzot pieteikumu KF Ārlietu ministrijas portālā ne vēlāk, kā četras kalendārās dienas pirms paredzētā brauciena termiņā līdz 30 kalendārajām dienām ar atļauto uzturēšanās laiku Krievijā ne ilgāk par astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par elektroniskās vīzas izsniegšanu netiek iekasēta.

Elektroniskās vīzas Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai ir derīgas iebraukšanai un izbraukšanai no KF ar gaisa transportu, autotransportu un ūdens transportu, kā arī neizmantojot transportlīdzekļus tikai sekojošajos robežkontroles punktos: lidosta "Pulkovo"; jūras kontroles punkti "Visocka", "Sanktpēterburgas Lielā osta" (Jūras stacija), "Sanktpēterburgas Pasašieru osta"; automobiļu kontroles punkti "Ivangoroda", "Torfjanovka", "Brusņičnoje", "Svetogorska"; gājēju caurlaides punkts "Ivangoroda".

Ieceļošana ar elektroniskajām vīzēm ar dzelzceļa transportu tehnisku iemeslu dēļ nav iespējama.

Аэропорт Пулково, Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas atbalstīja, bet ar ko braukt: Pēterburga piedāvā jaunus variantus

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienu garumā un atļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, ir jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Tika ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

Ziņu lente
0