Ārsts pastāstīja, ar ko gripa atšķiras no akūtas elpošanas ceļu infekcijas

© Pixabay / MojpeГрипп насморк болезнь
Грипп насморк болезнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gripa sākas krasi, ātri, dažu stundu laikā pēc infekcijas, atgādināja mediķis un aprakstīja galvenās pazīmes, ar ko gripa atšķiras no akūtas elpošanas ceļu infekcijas.

RĪGA, 29. septembris Sputnik. Aizvien straujāk tuvojas laiks, kad visiem nāksies rūpīgāk kontrolēt savu pašsajūtu – nāk gripas un saaukstēšanās "gadalaiks". Maskavas veselības aprūpes departamenta galvenais ārštata speciālists primārās medicīniskās palīdzības jautājumos Andrejs Tjažeļņikovs atgādināja, kādas ir galvenās pazīmes, ar ko gripa atšķiras no akūtas elpošanas ceļu infekcijas, vēsta RIA Novosti.

Mediķis atzīmēja, ka akūta elpošanas ceļu infekcija ir vispārējs nosaukums jebkādai elpošanas ceļu vīrusu infekcijai, savukārt ripa ir viens no šīs grupas vīrusu pārstāvjiem. Tās pārsvarā norit vieglā formā, bet gripa var novest pie nopietnām komplikācijām.

Производство вакцины против гриппа A/H1N1  - Sputnik Latvija
Gripas sezona tuvojas: ārsti silti iesaka vakcinēties

"Gripa sākas krasi, ātri, dažu stundu laikā pēc inficēšanās. Cilvēks jūt vājumu, drebuļus, paaugstinās temperatūra. Jau stundas laikā drudzis var sasniegt 40 grādus," Tjažeļņikova teikto publicēja Veselības aprūpes departamenta portāls.

Gripas gadījumā temperatūru ir grūti pazemināt vairākas diennaktis. Parādās sauss klepus, ko pamazām nomaina mitrais, ar krēpām. Elpošanas ceļu infekcijas gadījumā temperatūra reti pieaug līdz 39 grādiem, turklāt turas tikai pāris dienas. Mazākā mērā izteikta vājuma sajūta un sāpes muskuļos un locekļos, atgādināja ārsts.

"Vēl viena atšķirība ir slimības ilgums. Elpošanas ceļu infekcija ilgst ne vairāk kā nedēļu un pēc atveseļošanās cilvēks jau jūtas labi, savukārt gripa pāriet septiņu līdz desmit dienu laikā un slikta pašsajūta saglabājas līdz pat trim nedēļām pēc atveseļošanās," viņš piebilda.

Speciālists piebilda, ka efektīvākā iespēja pasargāties no gripas ir savlaicīga vakcinācija.

Ziņu lente
0