Vladimirs Oļenčenko: NATO apgāž mītu par Krievijas draudiem

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasВладимир Оленченко
Владимир Оленченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO militārās vienības, kas izvietotas līdztekus Krievijas Federācijas robežām, ir paredzētas uzbrukumam. Turklāt savos militārajos manevros alianse izspēlē iebrukumu nosacītā pretinieka teritorijā, atzīmēja krievu zinātnieks.

RĪGA, 21.septembris – Sputnik. Jāpievērš uzmanība NATO tradicionālajiem militārajiem scenārijiem, kas tiek izpēlēti mācību laikā, preses konferencē videotilta Тallina-Maskava laikā, kas bija veltīts drošības jautājumiem austrumu Baltijā, ieteica KZA J.Primakova Pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību institūta vecākais zinātniskais līdzstrādnieks Vladimirs Oļenčenko, vēsta Sputnik Igaunija.

Zinātnieks norādīja, ka scenāriji tiek gatavoti pēc viena algoritma: iebrukuma atvairīšanas sagatavošana, iebrukuma atvairīšana un – scenārija galvenā daļa – pretuzbrukums nosacītā pretinieka teritorijā.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO slēpj no Krievijas militārās mācības Latvijā

"Tulkojot normālā valodā, tas ir iebrukums Krievijas teritorijā. Uz to patiesībā orientētas vienības, kas koncentrējas Baltijas teritorijā," paziņoja Oļenčenko.

Viņš ir pārliecināts: nav jābūt militāram speciālistam, lai izprastu NATO nodomus Baltijas valstīs.

No teiktā izriet viens secinājums – Baltijas pārpildīšana ar speciālo uzdevumu vienībām apgāž mītu par Krievijas draudiem. Šo domu apstiprina arī scenāriji, kas tiek izspēlēti NATO militārajās mācībās pie Krievijas robežām.

Videotilta Tallina-Maskava gaitā Sputnik Igaunija preses centrā Krievijas zinātnieki iepazīstināja ar pārskatu "Drošība Austrumu Baltijā". Tā pamatā likti Baltijas valstu militarizācijas procesa pētījumi kopš valstu neatkarības iegūšanas 1991.gadā.

Ziņu lente
0