ASV prezidents informējis par Osamas ben Ladena dēla likvidāciju

© AP Photo / Chris JacksonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka teroristu likvidējuši amerikāņu bruņoto spēku pārstāvji speciālās operācijas laikā Afganistānā un Pakistānā.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pastāstījis, ka likvidēts teroristiskās organizācijas Al Quaeda dibinātāja dēls Hamza ben Ladens. ASV līdera paziņojumu publicējis Baltais nams, vēsta Sputnik Lietuva.

"Hamza bin Ladens, augstu stāvošs "Al Kaidas" loceklis un Osamas bin Ladena dēls, nogalināts ASV antiteroristiskajā operācijā Afganistānas un Pakistānas reģionā," teikts paziņojumā.

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) - Sputnik Latvija
Ben Ladena datorā CIP atradusi multenes, porno un Green Card testu

Tā autori atzīmēja, ka Hamzas ben Ladena nāve kaitēs "Al Kaidas" darbībai un atņems kaujiniekiem "simbolisko saikni" ar viņa tēvu. Atzīmēts, ka Hamza ben Ladens nodrošinājis plānošanu un sadarbību ar dažādiem teroristiskajiem grupējumiem.

Informācija par terorista iespējamo likvidāciju parādījās medijos jau vasarā, taču tikai tagad Vašingtona to apstiprināja oficiāli.

ASV Valsts departamenta dati liecina, ka Hamza ben Ladens bija "Al Kaidas" biedrs kopš 2015.gada augusta un nāca klajā ar aicinājumiem organizēt uzbrukumus dažādās valstīs. ASV varasiestādes piedāvāja balvu miljona dolāru apmērā par ziņām par viņa atrašanās vietu.

Ziņu lente
0