Franču kompānija nopirks "Depo"

© Sputnik / Sergey MelkonovМагазин строительных товаров Depo
Магазин строительных товаров Depo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas būvmateriālu tirdzniecības uzņēmums atdos vienu no veikaliem, kura platība sastāda 15,8 tūkstošus kvadrātmetru, Francijas fonda īpašumā.

RĪGA, 2. septembris – Sputnik. Franču investīciju kompānija Corum asset management nopirks "Depo" veikalu Viļņā, kurš pieder Latvijas būvmateriālu tirdzniecības uzņēmumam, vēsta BB.lv ar atsauci uz starpnieka kompāniju Colliers international, kura piedalījās darījuma noslēgšanā.

Darījuma ietvaros franču kompānijas fonds iegūs savā rīcībā veikalu, kura platība ar autostāvvietu un laukumu tirdzniecībai uz ielas sastāda 15,8 tūkstošus kvadrātmetru. Darījuma summa tiek turēta noslēpumā.

Latvijas kompānija "Jaunbumani" uzbūvēja šo veikalu Viļņā Ukmerģes ielā 2018. gadā, tā attīstībā tika ieguldīti aptuveni 15 miljoni eiro.

Логотип немецкой торговой сети Lidl на фасаде магазина - Sputnik Latvija
Pacietībai ir mērs: rīdzinieki iesniegs prasību tiesā pret Lidl

Šis pirkums Corum asset management kļuva par pirmo biznesa investīciju Lietuvā. Tiek ziņots, ka šobrīd franču fondam pieder Prisma veikals Narvā, biroju ēka Rīgā, kā arī ražošanas telpas Tallinas apkaimē.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka arvien biežāk Latvijas kompānijas nonāk jaunu īpašnieku, biežāk ārzemnieku rokās. Piemēram, kopš augusta sākuma kļuvis zināms, ka Latvijā lielākā piena pārstrādes uzņēmuma "Smiltenes piens" īpašnieki grasās pārdot savas akcijas. Pēc vienas no "Smiltenes piens" īpašniekiem sacītā, kompānijā vēlas, lai par jauno īpašnieku kļūtu uzņēmums ar vietējo kapitālu.

Jūnijā kļuva zināms, ka "Cido grupa", kuras īpašnieki ir dāņi, nopirks alusdarītavas "Bauskas alus" rūpnīcu.

Bauskas rūpnīca pēdējos gados sasniegusi labus rezultātus, un nozares uzņēmēji raizējas, ka tā varētu piedzīvot tādu pašu likteni, kāds bijis "Lāčplēša alum" un "Līvu alum", kuri pēc īpašnieku maiņas kļuva par "Cido grupa" daļu. Beigās abu alus marku ražošana tika pārcelta ārpus Latvijas.

Līdzīgā situācijā nonāca vēl viens lielākais alus ražotājs Latvijā "Aldaris". Pēc īpašnieka nomaiņas, ražošana arī daļēji tika pārcelta uz kaimiņvalsti, samazinājās darbinieku skaits un ražošanas apjoms.

Ziņu lente
0