Vegānisms apdraud nākamo paaudžu intelektu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПрилавок с фруктами и овощами, архивное фото
Прилавок с фруктами и овощами, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atteikšanās no dzīvnieku izcelsmes produktiem izraisa savienojuma trūkumu, kuram ir noteicošā loma smadzeņu attīstībā.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Britu dietologi paziņoja par veģetārisma un vegānisma augošās popularitātes draudiem nākotnes paaudžu intelektuālajām spējām, vēsta RIA Novosti. Pētījumu publicēja zinātniskajā žurnālā BMJ Nutrition, Prevention & Health.

Dārzeņi - Sputnik Latvija
Zemnieki ir sašutuši: dzīvnieku aizstāvji māca bērnus kļūt par vegāniem

Pētījuma autori paziņoja, ka atteikšanās no dzīvnieku izcelsmes produktiem izraisa savienojuma trūkumu, kuram ir noteicošā loma smadzeņu attīstībā. Lielos daudzumos šis elements ir gaļā, olās, pienā un citos dzīvnieku izcelsmes produktos. Daudz zemāks ir tā saturs augu izcelsmes pārtikā, tādā kā pupiņas un rieksti.

Pēc zinātnieku sacītā, holīns ir īpaši svarīgs grūtniecēm, jo tā trūkums paaugstina nervu trubas defektu attīstības risku gaidāmajam mazulim. Turklāt tas nonāk organismā barošanas ar krūti laikā un nodrošina pareizu smadzeņu attīstību. Tāpat tiek apgalvots, ka lielākam efektam ir nepieciešama regulāra holīna lietošana.

"Augu diētas ir lieliskas, tās nes labumu apkārtējai videi. Taču maz kurš ir aizdomājies par holīna patēriņa samazināšanās bīstamību nākotnes bērniem," paziņoja pētījuma autore Emma Dārbišīra Daily Mail intervijā.

Holīnu ražo aknas, taču cilvēka organismam ar to nepietiek, tādēļ tas ir jāiegūst no ēdiena, apgalvo dietoloģe

Ziņu lente
0