ASV reģistrēts pirmais "veipošanas" nāves gadījums

CC BY 2.0 / Vaping360 / Vaping vs. Smoking Обычная и электронная сигареты
Обычная и электронная сигареты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti pēta radušos problēmu ar Viskonsinas, Ilinoisas, Kalifornijas, Indiānas un Minesotas štata Veselības departamentu. Vēl vairāki štati vērušies iestādē saistībā ar iespējamiem, taču pagaidām neapstiprinātiem slimības gadījumiem, kas saistīti ar "veipošanu".

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Pirmais nāves gadījums saslimšanas rezultātā, ko izraisīja elektroniskās cigaretes smēķēšana, reģistrēts Ilinoisas štatā, ASV, vēsta RIA Novosti.

"Ilinoisas štata Sabiedrības veselības aprūpes departamentam tapis zināms par cilvēka nāvi, kurš nesen smēķējis (elektronisko cigareti) un tika nogādāts slimnīcā ar smagu elpceļu saslimšanu," teikts iestādes mājaslapā.

Saskaņā ar departamenta informāciju, pēdējās nedēļas laikā Ilinoisā dubultojies slimnīcas pacientu skaits, kuriem konstatētas elpceļu problēmas un kuri smēķējuši tieši elektroniskās cigaretes – kopumā 22 cilvēki vecumā no 17 līdz 38 gadiem.

Paziņojumā netiek precizēts, vai šis gadījums kļuvis par pirmo ASV, taču mediji to neizslēdz.

RĪGA - Sputnik Latvija
Valsts "auklīte": kur Eiropā neatbalsta alkohola lietošanu un smēķēšanu

Pirmdien Amerikas Slimību profilakses un kontroles centrs (CDC) paziņoja, ka ASV medicīnas varasiestādes izmeklē plaušu saslimšanu gadījumus, kas saistīti ar elektronisko cigarešu smēķēšanu. Paziņojumā teikts, ka saslimšanu vilnis galvenokārt skaris jauniešus. CDC speciālisti pēta radušos problēmu ar Viskonsinas, Ilinoisas, Kalifornijas, Indiānas un Minesotas štata Veselības departamentu. Vēl vairāki štati vērušies iestādē saistībā ar iespējamiem, taču pagaidām neapstiprinātiem slimības gadījumiem, kas saistīti ar "veipošanu".

Kopumā ASV kopš 28. jūnija līdz 15. augustam tika reģistrēti 94 plaušu slimību gadījumi jauniešu vidū, kuri lieto elektroniskās cigaretes, turklāt 30 no tiem Viskonsinā.

Ziņu lente
0