Ukrainas politiķis: par karu ar Krieviju Ukrainā sapņo tikai pustrakie

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasUkrainas parlamenta V-VII sasaukumu deputāts Vladimirs Oļeiņiks
Ukrainas parlamenta V-VII sasaukumu deputāts Vladimirs Oļeiņiks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aicinājumi gatavoties karam ar Krieviju neatbilst ukraiņu nacionālajām interesēm, taču daļa radikālo spēku noskaņota uz konfliktu ar Krieviju un nespēj bez tā dzīvot, uzsvēra Ukrainas politiķis Vladimirs Oļeiņiks.

RĪGA, 23. augusts – Sputnik. Žurnālists, portāla "Cenzor.net" galvenais redaktors Jurijs Butusovs aicināja Kijevu izstrādāt jaunu valsts stratēģiju. Viņaprāt, Ukrainas valsts jānoorientē uz to, lai "jebkurā brīdī, iespējams, pieteiktu karu, iespējams, paši ietu uz priekšu un sarautu attiecības". Pats autors pie tam akcentēja, ka Ukraina daudzās svarīgās sfērās ir atkarīga no Krievijas, piemēram, kodoldrošībā u enerģētikā, un tūlītēja attiecību saraušana ar KF novedīs pie Ukrainas "paralīzes".

Aicinājumi gatavoties karam ar Krieviju neatbilst ukraiņu nacionālajām interesēm, radio Sputnik ēterā atgādināja ukraiņu politiķis, Ukrainas parlamenta V-VII sasaukumu deputāts Vladimirs Oļeiņiks.

"Ir daļa radikāli noskaņotu politisko spēku, kuri dzīvo vakardienā. Vai nu viņi ir pustraki vai bremzes. Viņi absolūti nedzīvo nākotnē... Viņi ir noskaņoti uz konfliktu ar Krieviju un nespēj bez tā dzīvot. Tāds aicinājums neatbilst ukraiņu nacionālajām interesēm. Galu galā, 70% ir par mieru, normālām kaimiņu, lietišķajām attiecībām ar Krieviju. Tāpēc aicinājums gatavoties karam ar Krieviju – tā ir balss no pagātnes, un nākotne to nekad neizdzirdēs," apliecināja Oļeiņiks.

Politiķis atgādināja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons parādījis piemēru, aicinot veidot attiecības ar Krieviju, un ASV prezidents Donalds Tramps ierosina atjaunot Krieviju G8 formātā, jo nav iespējams risināt jautājumus pasaulē bez Krievijas.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
No Lisabonas līdz Vladivostokai: Makrons pārliecināts par Krievijas nākotni Eiropā

"Taču radikāļi Ukrainā ir noskaņoti uz konfliktu ar Krieviju... Lai arī paši atzīst: nav gatavi, jānostiprina armija, bruņojums. No kurienes tad jūs ņemsiet naudu? Ekonomikas stāvoklis ir bēdīgs. Trūkst naudas kredītu atmaksai, bet tur vēl domā par karu. Rodas jautājums: kas karos? Tie, kas runā par nacionālo interešu aizsardzību Donbasā, nesūta turp savus bērnus un neiet paši. Runas par karu ar Krieviju – tā ir balss no pagātnes. Ceru, ka Ukrainas tauta nekad neatbalstīs tādu scenāriju," piebilda Oļeiņiks.

Iepriekš Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja; ja vien būtu vēlēšanās, Ukrainas vadība varētu reanimēt attiecības ar Krieviju, ko pēc savas iniciatīvas sabojājuši. Politiķis atzīmēja, ka no Kijevas izskan pretrunīgi paziņojumi, taču darbības pagaidām nav saskatāmas. Viņš ieteica būt pacietīgiem.

Ziņu lente
0