Kims Čenuns izmēģinājis "jaunu ieroci"

© REUTERS / KCNAЛидер Северной Кореи Ким Чен Ын во время запуска ракеты
Лидер Северной Кореи Ким Чен Ын во время запуска ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidkorejas karavīri uzskata, ka kaimiņvalsts izmēģinājusi jauna tipa mazā darbības rādiusa ballistiskās raķetes.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Sestdien Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns novērojis "jauno ieroču" izmēģinājumus, paziņoja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz KTDR Centrālo telegrāfa aģentūru.

Iepriekš Dienvidkorejas karavīri informēja, ka sestdien Ziemeļkoreja piekto reizi divu nedēļu laikā palaidusi "neidentificētus lādiņus". Dienvidkorejas karavīri uzskata, ka kaimiņvalsts izmēģinājusi jauna tipa mazā darbības rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja aģentūra Yonhap News.

ANO Drošības padome aizliedz Ziemeļkorejai izstrādāt un palaist ballistiskās raķetes un draud ar stingrāku sankciju pieņemšanu.

Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл во Владивосток - Sputnik Latvija
Kims Čenuns ieradies Vladivostokā

KTDR Centrālā telegrāfa aģentūra informēja par "jaunas bruņojuma sistēmas" izstrādi. Valsts vadītājs Kims Čenuns, saņēmis atskaiti par ieroci, pavēlējis nekavējoties veikt tā izmēģinājumus un apskatījis jauno bruņojumu starta laukumā.

Ziemeļkorejas aģentūra atzimēja, ka Kims Čenuns uzkāpis novērošanas punktā un vadījis izmēģinājumus. Viņš pauda gandarījumu par jauna ieroča parādīšanos.

Dienvidkorejas dati liecina, ka bruņojums izmēģināts Hamhinas pilsētā Ziemeļkorejā, 270 kilometru attālumā no Seulas. Korejas Republikas karavīri lēsa, ka izmēģinājumos izmantoto lādiņu darbibas attālums – aptuveni 400 kilometri, maksimālais augstums – 48 kilometri.

Vēlāk Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis informēja, ka ASV un Dienvidkorejas kopīgās mācības kavē KTDR pārrunas ar Dienvidkoreju un rāda Ziemeļkoreju kā "ienaidnieku".

Ziņu lente
0