Twitter atzinies par lietotāju personas datu lietošanu bez atļaujas

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть Twitter
Социальная сеть Twitter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijā sākusies izmeklēšana ar mērķi noskaidrot, cik lielu skaitu lietotāju skārušas nelikumīgās darbības.

RĪGA, 7. augusts – Sputnik. Kompānija Twitter paziņojusi, ka, iespējams, lietotāju personas dati izmantoti bez atļaujas personificētās reklāmas mērķiem. Tas noticis, ņemot vērā problēmas sociālā tīkla iestatījumos, teikts paziņojumā, ko publicējis sociālais tīkls, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Kompānija paziņoja, ka problēmas radušās lietotnē. To dēļ lietotāja iestatījumu izvēle nedarbojās korekti. Problēma konstatēta nesen, lai arī tā pastāvējusi kopš 2018. gada maija.

Kad lietotājs nospieda vai noskatījās mobilajai lietotnei paredzētu reklāmu un vēlāk strādāja mobilajā lietotnē, "mēs varējām nodot tālāk dažus datus (piemēram, valsts kodu, informāciju par to, vai esat rīkojies ar lietotni, kad tas noticis, informāciju par lietotni utt.) uzticamiem reklāmas partneriem pat tad, ja jūs neesat devis attiecīgo atļauju," teikts paziņojumā.

Pie tam no 2018.gada septembra Twitter varēja demonstrēt reklāmu, ņemot vērā pieņēmumus par lietotāju mobilās iekārtas tipu, nelūdzot atļauju tādas informācijas apstrādei.

Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
Project Veritas: Twitter darbinieki caurlūko lietotāju ziņojumus

Kompānija atvainojās un apsolīja, ka darīs visu iespējamo, lai tāda kļūda neatkārtotos. Twitter pārstāvji atzīmēja, ka šī gada 5.augustā kļūme konstatēta un novērsta, taču neesot zināms, cik lielu skaitu lietotāju tā skārusi.

"Mēs vēl turpinām izmeklēšanu, lai konstatētu, ko tas varēja skart," teikts ziņojumā.

Pie tam atzīmēts, ka trešajām personām nav nodotas paroles, e-pasta ieraksti un tamlīdzīgas ziņas.

Atgādināsim, ka pērn izcēlās skandāls par sociālā tīkla Facebook lietotāju datu noplūdi, kas skāra gandrīz 90 miljonus kontu. Informāciju saviem mērķiem izmantoja kompānija Cambridge Analytica.

Bez tam 2019. gada aprīlī kompānijas darbinieki nejauši ielādēja 1,5 miljona cilvēku datus, kas nepieciešami ieejai elektroniskajā pastkastītē. Noskaidrojās, ka šī informācija bez lietotāju piekrišanas vākta vairākus gadus.

Pie  atbildības tika plānots saukt Facebook dibinātāju Marku Zakerbergu, turklāt kompānijai nāksies samaksāt lielāko soda naudu ASV vēsturē.

Ziņu lente
0