Ķīna pārtraukusi lauksaimniecības produkcijas iegādes ASV

© AP Photo / Andy Wong Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējā eskalācija ASV un Ķīnas konfliktā notika pēc abpusējo tirdzniecisko pārrunu 12.raunda rezultātiem, kurā pusēm neizdevās panākt progresu tirdzniecības kara noregulēšanā.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Kompānijas no Ķīnas uz laiku apturējušas lauksaimniecības produkcijas iegādes Savienotajās Valstīs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ĶTR Komercijas ministriju.

Šie soļi tika sperti, atbildot uz Vašingtonas lēmumu no 1. septembra noteikt nodevas 10% apmērā precēm no Ķīnas par kopējo vērtību 300 miljardu apmērā.

Китайские денежные купюры-юани. - Sputnik Latvija
Ķīna paudusi gatavību cīnīties līdz pēdējam tirdzniecības karā ar ASV

Tāpat Ķīnas Valsts padomes Tarifu komiteja izvērtē iespēju paaugstināt ievedmuitas nodevas lauksaimniecības produkcijas piegādēm, darījumi, par kurām tika noslēgti pēc 3. augusta.

Savukārt ASV atzina Ķīnu par valsti, kas manipulē ar valūtu, un paziņoja, ka strādās ar SVF ar mērķi novērst "netaisnīgo priekšrocību", ko guvusi Ķīna, samazinot juaņas kursu pret dolāru līdz minimumam kopš 2018. gada decembra.

Kārtējā eskalācija ASV un Ķīnas konfliktā notika pēc abpusējo tirdzniecisko pārrunu 12.posma rezultātiem, kurā pusēm neizdevās panākt progresu tirdzniecības kara noregulēšanā. Iepriekš, 2019.gada maijā, pēc konsultāciju 11.posma, kas tāpat izrādījās nesekmīgs, puses pieņēma lēmumu ieviest savstarpējas tirdzniecības nodevas: ASV – importam no Ķīnas 200 miljardu dolāru apmērā, Ķīna – precēm no Savienotajām Valstīm 60 miljardu dolāru apmērā.

Ziņu lente
0