Guardian atvainojusies Sputnik par apsūdzībām nepatiesu ziņu izplatīšanā

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasСтудия радио Sputnik в "Экспофоруме" на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017
Студия радио Sputnik в Экспофоруме на Санкт-Петербургском международном экономическом форуме 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu avīze Guardian savā lapā Instagram Stories atvainojās portālam Sputnik Francija par apsūdzībām melu ziņu izplatīšanā.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Britu avīze Guardian publiski atvainojusies par netaisnu apsūdzību Sputnik par melu ziņu izplatīšanu, vēsta RIA Novosti.

Aprīlī notika ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē. Sputnik Francija korespondents uzņēma fotogrāfiju, kurā iemūžināta degošā katedrāle, bet priekšplānā redzami divi smaidoši austrumnieciskas ārienes vīrieši, kuri šķērso policijas lenti.

© Sputnik FranceCilvēki pie degošās Parīzes Dievmātes katedrāles
Guardian atvainojusies Sputnik par apsūdzībām nepatiesu ziņu izplatīšanā - Sputnik Latvija
Cilvēki pie degošās Parīzes Dievmātes katedrāles

Redakcija nesniedza nekādus komentārus par uzņēmumu. Tas izplatījās tīmeklī, turklāt sociālo tīklu lietotāji to izmantoja, lai parādītu – musulmaņi it kā priecājoties par traģēdiju. Vienlaikus vairāki rietumu mediji pārmeta Sputnik centienus ietekmēt sabiedrības attieksmi pret musulmaņiem.

Cita starpā 19.aprīlī Guardian publicēja šo fotogrāfiju savā izlasē Fake or for Real ("Meli vai patiesība") lapā Instagram. Avīze iekļāva uzņēmumu "melu ziņu" kategorijā, atsaucoties uz amerikāņu ekspertu viedokli, kuri apgalvoja, ka fotogrāfija it kā esot samontēta.

Sputnik iesniedza uzņēmuma autentiskuma pierādījumus – publicēja tā pirmo eksemplāru līdz ar visiem metadatiem.

Taču Guardian savu kļūdu atzina tikai četrus mēnešus vēlāk.

© Instagram / guardianGuardian publikācijas Instagram lapā ekrānuzņēmums
Guardian atvainojusies Sputnik par apsūdzībām nepatiesu ziņu izplatīšanā - Sputnik Latvija
Guardian publikācijas Instagram lapā ekrānuzņēmums

"Precizitāte mums ir svarīga, tāpēc, ja esat mūsu projekta "Fake or for real" fans, lūdzam iepazīties ar sekojošo: "Fake or for real" izlaidumā 19. aprīlī mēs izteicām pieņēmumu, ka plaši izplatītā fotogrāfija, kas uzņemta ugunsgrēka laikā Parīzes Dievmātes katedrālē, ir rediģēta. Ar mums sazinājās fotogrāfijas īpašnieks, un mēs atzīstam: fotogrāfija nav rediģēta. Mēs atvainojamies par to, ka apgalvojām pretējo," teikts publikācijā, ko Guardian izvietoja Instagram Stories.

Ziņu lente
0