Kijevas mērs pametis Ukrainu. Iespējams, devies uz Tallinu

© SputnikМэр Киева Виталий Кличко во время брифинга
Мэр Киева Виталий Кличко во время брифинга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams, viņš aizlidojis uz Tallinu – ukraiņu žurnāliste pastāstīja sociālajos tīklos, ka Kijevas mērs Vitālijs Kličko pametis valsti.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Svētdien, 4.augustā, aptuveni pl. 8:00 no rīta Kijevas mērs Vitālijs Kličko izlidojis no Ukrainas. Starp valstīm, kurās varējusi piezemēties lidmašīna ar Kijevas galvu, minēta Tallina un Antālija, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to, ka Kļičko pametis Ukrainu, savā lapā Facebook paziņojusi žurnāliste Irina Kasparova. Viņa publicēja fotogrāfiju no lidmašīnas.

"Ar pasaules čempionu salonā. Labs atvaļinājuma sākums," Kasparova komentēja uzņēmumu, kurā viņa redzama kopā ar politiķi.

Встреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве - Sputnik Latvija
Porošenko ar ģimeni pameta Ukrainu – pēdas pazuda Dubaijā

Nekādu informāciju par savu galamērķi Kasparova nesniedza.

Izdevums Ukraina.ru informēja, ka pēc zināma laika žurnāliste publikāciju dzēsusi. Spriežot pēc Kijevas lidostu reisu grafikiem, publikācijas brīdī Kasparova un Kļičko varēja lidot divos virzienos – uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu vai Antāliju Turcijā.

Zināms, ka iepriekš Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis iesniedzi valsts Ministru kabinetā lūgumu atstādināt Vitāliju Kļičko no Kijevas mēra posteņa.

To uzzinājis, Kijevas galva informēja, ka viņa pilnvaru anulēšana ir nelikumīga un viņš visiem spēkiem pretosies atlaišanai. Piemēram, Kļičko apsolīja pārsūdzēt tiesā lēmumu par viņa atstādināšanu un vērsties pie partneriem Eiropā pēc atbalsta.

Iepriekš vēstīts, ka jūlija nogalē Ukrainu pametis valsts bijušais prezidents Petro Porošenko. Kopā ar viņu prom devušies arī viņa ģimenes locekļi. Pēc pazīstamā Ukrainas politologa Mihaila Pogrebinska domām, nav vērts gaidīt bijušā valsts vadītāja atgriešanos mājās.

"Man radušās aizdomas, ka viņš neatgriezīsies. No Stambulas viņš jau izlidojis uz Dubaiju, bet tālāk viņa pēdas pagaist," paziņoja eksperts.

Ziņu lente
0