Pēc prezidentūras: ar ko pensijā nodarbojas Baraks Obama

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Барак Обама принимает участие в саммите G20 в Турции
Президент США Барак Обама принимает участие в саммите G20 в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV 44.prezidenta 58.dzimšanas dienā apkopota informācija par to, kā dzīvo bijušais prezidents Baraks Obama.

RĪGA, 4. augusts – Sputnik. Šodien Savienoto Valstu eksprezidents Baraks Obama svin 58. dzimšanas dienu, atgādināja Sputnik Baltkrievija.

Pirmais afroamerikānis, pirmais tumšādainais prezidents ASV vēsturē ir kļuvis par vienu no spilgtākajām mūsdienu personībām.

Барак Обама - Sputnik Latvija
Vēsturē populārākais tvīts – Obamas publikācija par toleranci

Savas karjeras gaitā Obama izmēģinājis spēkus redaktora, advokāta, pedagoga un senatora posteņos. Pēc tam viņš kļuva par ASV 44.prezidentu. 2009.gadā Obama saņēma Nobela miera prēmiju par saviem "izcilajiem centieniem starptautiskajā diplomātijā".

Prezidents atstāja posteni 2017.gada ziemā un pārvācās uz Vašingtonu. Vēsturnieki pozitīvi vērtē Obamas prezidentūras periodu un vienprātīgi pauž, ka viņa darbības laikā ASV reputācijā notikušas pozitīvas pārmaiņas.

Baraka Obamas dzimšanas dienā Sputnik nolēma pastāstīt, ko eksprezidents dara pensijā.

Atpūšas un izguļas

Pēc Trampa inaugurācijas Baraks Obama kopā ar savu dzīvesbiedru Mišelu vispirms devās brivdienās uz Kaliforniju, pēc tam aizlidoja uz miljardierim Ričardam Brensonam piederošo Nekera salu. 2017.gadā Obama pastāstīja princim Harijam, ka priecājas par iespēju katru dienu izgulēties, ilgi brokastot, būt kopā ar dzīvesbiedri un pilnībā kontrolēt savu dienu.

© AFP 2023 / Nicholas KammASV prezidents Baraks Obama dejo tango Buenosairesā
Pēc prezidentūras: ar ko pensijā nodarbojas Baraks Obama - Sputnik Latvija
ASV prezidents Baraks Obama dejo tango Buenosairesā

Diskutē par svarīgām tēmām

Obama ne vienu reizi vien ir stāstījis, ka pat pēc aiziešanas no prezidenta posteņa joprojām domā par ASV pilsoņu likteni. Tāpēc viņš turpina sabiedrisko darbu, apmeklē dažādas sapulces, uzstājas ar runām un atbalsta tautas, kas saskārušās ar nelaimēm un bēdām.

© REUTERS / Jonathan ErnstBaraks Obama
Pēc prezidentūras: ar ko pensijā nodarbojas Baraks Obama - Sputnik Latvija
Baraks Obama

Publicē ierakstus Twitter un Instagram

Eksprezidenta dzīve sociālajos tīklos ir ļoti aktīva. 2017.gada augustā Obama savā lapā Twitter komentēja sadursmi Šarlotsvilā. Viņš citēja Nelsonu Mandelu, un viņa ieraksts kļuva par populārāko tvītu vēsturē. Jāpiebilst, ka Obamas lapai Instagram ir vairāk nekā 23 miljoni abonentu.

Raksta memuārus

2017.gada pavasarī parādījās informācija, ka Baraks Obama, uzturoties Tetiroa salā, sācis rakstīt atmiņas par savu uzturēšanos prezidenta postenī. Taču viņu apsteigusi dzīvesbiedre – Mišela jau laidusi klajā grāmatu "Tapšana". Klīst baumas, ka patlaban dzīvesbiedri strādā pie kopīga izdevuma.

Iejūtas kinematogrāfā

Nesen kļuva zināms, ka Baraks un Mišela Obama parakstījuši vienošanos ar populāro hostingu Netflix: dzīvesbiedri domā par iespēju kļūt par filmu un televīzijas seriālu producentiem.

Ziņu lente
0