Miris žurnālists un vēsturnieks Vladimirs Kara-Murza

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasЖурналист и историк Владимир Кара-Мурза
Журналист и историк Владимир Кара-Мурза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miris Krievijā pazīstamais žurnālists, viens no telekanāla NTV dibinātājiem.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Šodien, 28. jūlijā apklususi Krievijā pazīstamā žurnālista un vēsturnieka Vladimira Kara-Murzas balss. Par to pastāstīja viņa dēls, Vladimirs Kara-Murza, jaunākais savā lapā Twitter.

​Informācija par 59 gadus vecā žurnālista nāves iemesliem nav sniegta.

Vladimirs Kara-Murza dzimis Maskavā 1959. gadā. Absolvējis Maskavas valsts universitātes Vēstures fakultāti ar "jaunāko laiku vēstures pasniedzēja" specialitāti. Žurnālistikā iegāja 1992. gadā, sākot sadarbību ar telekanāliem.

1993.gadā pēc gadu ilga darba vecākā redaktora un korespondenta amatā KVTRK "Ostankino" pārgāja uz telekanālu NTV, kur gatavoja sižetus programmām "Šodien" un "Ziņas". No 1995. līdz 2001.gadam – programmas "Šodien pusnaktī" autors un vadītājs.

Главный редактор радиостанции Говорит Москва Сергей Доренко - Sputnik Latvija
Dorenko ir noindēts? Žurnālista meitas lūdz izmeklēt tēva nāvi

No 2000. līdz 2002.gadam – iknedēļas vēsturiskās programmas "Gadsimta liecinieks" autors un vadītājs. Par darbu NTV izpelnījies Krievijas Žurnālistu savienības prēmiju "Krievijas zelta spalva". No 2007. gada – Krievijas televīzijas akadēmijas loceklis.

Pēc aiziešanas no NTV Kara-Murza paspējis pastrādāt TNT, "TV 6", ТВС, RTVi un kanālā "Tīkla sabiedriskā televīzija". Līdztekus televīzijai strādāja radiostacijās "Maskavas atbalss" un radio "Brīvība". Kopš 2014. gada gatavoja sleju avīzē "Sobesedņik".

 

Ziņu lente
0