Amerikāņu lidmašīnas ielauzušās Venecuēlas gaisa telpā

© WikipediaРазведывательный самолет Boeing OC-135B
Разведывательный самолет Boeing OC-135B  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažu pēdējo dienu laikā ASV lidmašīnas vairākkārt pārkāpušas Venecuēlas gaisa telpas robežas.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. ASV Gaisa spēku izlūklidmašīnas kārtējo reizi pārkāpušas Venecuēlas gaisa telpas robežas, vēsta republikas Bruņoto spēku stratēģiskā vadība sociālajā tiklā Twitter.

"Šodien kārtējo reizi ASV spiegu lidmašīnas iegājušas Venecuēlas kontrolētajā zonā, pārkāpjot aviācijas drošību un starptautiskos līgumus. ASV turpina atklāti aizvainot mūsu valsti," teikts paziņojumā, ko citēja aģentūra RIA Novosti.

Dažu pēdējo dienu laikā ASV lidmašīnas jau vairākkārt pārkāpušas Venecuēlas gaisa telpas robežas. 19. jūlijā Venecuēlas bruņotie spēki konstatēja lidmašīnu, kas devās no Karību jūras ziemeļrietumu puses Maiketijas virzienā netālu no Karakasas. Mēģinājumi sazināties ar to izrādījās nesekmīgi, un lidmašīna tika konvojēta līdz brīdim, kad tā pameta reģionu.

Vienlaikus Pentagons apgalvoja, ka Venecuēlas Gaisa kara spēku iznīcinātājs Su-30 esot "agresīvi vajājis" amerikāņu izlūkošanas lidaparātu EP-3 un "pakļāvis riskam ekipāžu un lidmašīnu".

Iepriekš Venecuēlas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka arī iepriekš fiksēti Venecuēlas gaisa telpas pārkāpumi un tos iespējams vērtēt kā nopietnus ārējus draudus.

Ziņu lente
0