Ukrainas CVK paziņoja Radas vēlēšanu galarezultātus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРабочая поездка В. Зеленского в Одессу
Рабочая поездка В. Зеленского в Одессу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidenta partija ieguva balsu vairākumu.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) paziņojusi Radas vēlēšanu galarezultātus, vēsta Sputnik Lietuva.

CVK apstrādājusi 100% protokolu. Tiešsaistes tabula liecina, ka Vladimira Zeļenska partija "Tautas kalps" ieguvusi 43,16%. Tā uzvarēja lielākajā daļā apgabalu, izņemot Doņeckas, Luganskas un Ļvovas apgabalu.

Президент Украины Владимир Зеленский голосует на досрочных выборах в Верховную раду Украины - Sputnik Latvija
Radā ukraiņiem prognozē "katastrofu" Zeļenska partijas dēļ

Otrajā vietā ir  Jurija Boiko "Opozīcijas platforma – Par dzīvi" ar 13,05%, trešajā vietā – bijušās premjeres Jūlijas Timošenko partija "Batkivščina" ar 8,18%.

Tāpat Radā iekļuvušas bijušā prezidenta Petro Porošenko partijas "Eiropas solidaritāte", iegūstot 8,1%, un mūziķa Svjatoslava Vakarčuka partija "Balss" ar rezultātu 5,82%.

Ārkārtas vēlēšanas Ukrainā notika 21. jūlijā. Oficiālie rezultāti ir jāpublicē līdz 5. augustam ieskaitot.

Tiek norādīts, ka Ukrainas policisti saņēma vairāk nekā 10 tūkstošus paziņojumu par pārkāpumiem, kas saistīti ar Augstākās Radas vēlēšanām. Policisti iesākuši 516 kriminālprocesus un sastādīja gandrīz 1,5 tūkstošus administratīvo pārkāpumu protokolus.

Parlamenta vēlēšanas Ukrainā

Parlamenta vēlēšanām vija jānotiek 27. oktobrī. Taču Zeļenskis pēc inaugurācijas paziņoja par Radas atlaišanu un izdeva rīkojumu par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Ukraina neļāva Krievijas pārstāvjiem piedalīties vēlēšanu monitoringā. Arī EPPA novērotāji nepiedalījās vēlēšanu norisē, jo Kijeva atsauca ielūgumu.

Balsošana netika rīkota Donbasa teritorijā un Krievijā. KF pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs norādīja, ka tādējādi nobalsot nevarēs no septiņiem līdz desmit miljoniem ukraiņu.

Ziņu lente
0