Krievijas pastāvīgais pārstāvis ES nosauca nosacījumu attiecību uzlabošanai ar Eiropu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТуристы в отражении эмблемы ЕС
Туристы в отражении эмблемы ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Čižova sacītā, abu pušu attiecības ir tālas no normālām.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis organizācijā Vladimirs Čižovs intervijā "Parlamentskaja gazeta" pastāstīja, ka attiecības starp Krieviju un Eiropu uzlabosies tad, kad ES uzkrās "politiskās gribas kritisko masu", vēsta Sputnik Lietuva.

Президент РФ Владимир Путин отвечает на вопросы россиян в ходе прямой линии - Sputnik Latvija
Vācu mediji: Putins atgriezis krieviem lepnumu – netaisiet Krieviju par izstumto

"Eiropas Savienībai jāuzkrāj politiskās gribas kritiskā masa. Te ir runa par vienas vai otras dalībvalsts noskaņojumu sakarā ar mijiedarbību ar Krieviju. Kad šāda kritiskā masa tiks uzkrāta, notiks zināms pagrieziens mūsu attiecībās," paziņoja viņš.

Čižovs norādīja, ka attiecības ir tālas no normālām. Taču Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs turpina veidot politisko dialogu.

Pēc Čižova sacītā, ir jāveido jauna attiecību paradigma, kura balstās uz pragmatiskas partnerības.

"Mūs vieno ne vien kopējā telpa, bet arī ekonomiskās, kultūras un vēstures saiknes," norādīja viņš.

Tāpat Čižovs uzsvēra, ka sapratnes trūkums starp Krieviju un ES radās nevis situācijas Ukrainā dēļ. Pēc viņa domām, 2014. gada notikumi kļuva vien par "katalizatoru" sen uzkrātajām problēmām.

Глава МИД Германии Хайко Маас  - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas ĀM vadītājs atzina Krieviju par Eiropas drošības fundamentu

Krievijas un rietumvalstu attiecības strauji pasliktinājās situācijas Ukrainā un Krimas dēļ. Rietumi ieviesa sankcijas pret Krieviju, Maskava spēra atbildes soli, uzņēma kursu uz importa aizvietošanu un ne reizi vien paziņoja, ka runāt ar to sankciju valodā ir neproduktīvi.

Krievija vairākkārt norādījusi, ka nav Ukrainas konflikta puse un Minskas mierizlīguma vienošanās subjekts. Pēdējā laikā Eiropas Savienības valstīs arvien skaidrāk izskan viedokļi par nepieciešamību atcelt sankcijas.

Ziņu lente
0