Radā ukraiņiem prognozē "katastrofu" Zeļenska partijas dēļ

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский голосует на досрочных выборах в Верховную раду Украины
Президент Украины Владимир Зеленский голосует на досрочных выборах в Верховную раду Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas deputāts nosauca prezidenta partiju par "kara partiju", kas apdraud "mierīgu nākotni".

RĪGA, 22. jūlijs – Sputnik. Augstākās Radas deputāts, partijas "Opozīcijas platforma – Par dzīvi" līdzpriekšsēdētājs Vadims Rabinovičs intervijā telekanālam NewsOne prognozēja ukraiņiem "katastrofālu nākotni" Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska partijas dēļ, vēsta RIA Novosti.

Rabinovičs nosauca parlamenta ārkārtas vēlēšanās vadošo partiju "Tautas kalps" par "kara partiju" un paziņoja, ka tās dēļ ukraiņus sagaida katastrofāla nākotne.

"Mēs iegūsim kara partiju parlamentā lielā skaitā. Tā ir katastrofa Ukrainas mierīgajai nākotnei," pateica viņš.

Iepriekš politiķis komentārā telekanālam "112 Ukraina" pasūdzējās, ka vēlētāju aktivitāte valsts austrumos ir negaidīti zema, tāpēc tie, kas iestājas par mieru, vienkārši nebalso.

Pēc Rabinoviča domām bez aktīvas Doņeckas, Luganskas, Harkovas, Odesas, Zaporižjas un Hersonas iedzīvotāju dalības vēlēšanu procesā notiek "neprāts".

Досрочные выборы в Верховную раду Украины - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Ukrainā: ar lielu atrāvienu uzvar "Tautas kalps"

Svētdien Ukrainā notika parlamenta vēlēšanas. Saskaņā ar SVK informāciju, vēlētāju aktivitāte sastādīja 49,84%. Saskaņā ar nacionālā exit poll datiem, Augstākajā Radā iekļūst piecas partijas – prezidenta Vladimira Zeļenska partija "Tautas kalps" iegūst 43,5%, tai seko "Opozīcijas platforma – Par dzīvi" – 12,5%, trešajā vietā ir bijušā prezidenta Petro Porošenko partija "Eiropas solidaritāte" – 8,1%.

Turklāt parlamentā iekļūst bijušās premjeres Jūlijas Timošenko partija "Batkivščina" (8,1%) un mūziķa Svjatoslava Vakarčuka "Balss" (6,6%).

Augstākās Radas vēlēšanas

Parlamenta vēlēšanām bija jānotiek 27. oktobrī. Taču Ukrainas prezidents pēc inaugurācijas paziņoja par Radas atlaišanu un izdeva rīkojumu par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Ukraina neļauj Krievijas pārstāvjiem piedalīties monitoringā. Arī EPPA novērotāji nepiedalās vēlēšanās, jo Kijeva atsauca ielūgumu.

Balsošana nenotiek Donbasa teritorijā un Krievijā. KF pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs norādīja, ka tā rezultātā nobalsot nevarēs no septiņiem līdz desmit miljoniem ukraiņu.

Ziņu lente
0