Skolnieks Ķīnā aizdzinis divas lidmašīnas

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasRallye Aero France в Краснодаре
Rallye Aero France в Краснодаре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekskursiju biroja inženieris pastāstīja, ka dienu pirms incidenta zēns vērojis dzinēja remontu. Pusaudzim bija nepieciešamas tikai dažas stundas, lai saprastu, kā vadīt lidmašīnu.

RĪGA, 21. jūlijs - Sputnik. Trīspadsmit gadus vecs zēns Ķīnā aizdzinis divas nelielas lidmašīnas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Daily Mail.

Izdevums vēsta, ka zēns naktī ielavījies ekskursiju biroja angārā, iesēdies nelielā lidmašīnā, izbraucis ar to autostāvvietā un mēģinājis pacelties gaisā. Viņš ātri zaudējis vadību un ietriecies žogā. Pēc avārijas huligāns nolēma pārsēsties citā lidmašīnā un pamēģināt vēlreiz. Izbraucis vairākus lokus pa autostāvvietu, viņš pametis lidmašīnu un aizgājis.

Ekskursiju biroja darbinieki par notikušo uzzināja tikai no rīta, kad ieradās darbā un ieraudzīja incidenta sekas. Vēlāk jauno laupītāju aizturēja policija.

Viens no ekskursiju biroja inženieriem pastāstīja, ka dienu pirms incidenta zēns vērojis dzinēja remontu. Pusaudzim bija nepieciešamas tikai dažas stundas, lai saprastu, kā vadīt lidmašīnu.

Policijā pusaudzis atzinās nodarījumā un piebilda, ka viņa tēvs un māsas par notikušo neko nav zinājuši. Lidaparāta īpašnieki pieprasīja no ģimenes galvas kompensāciju 8 tūkst. juaņu apmērā (aptuveni 1000 eiro) par lidmašīnas bojājumiem, taču ģimene varējusi samaksāt tikai divus tūkstošus juaņu (apmēram 250 eiro).

Ziņu lente
0