Viesstrādniece no Ukrainas pastāstījusi par poļu patvaļīgo attieksmi

© AP Photo / Czarek Sokolowski Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве
Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete pastāstīja, ka piecu mēnešu laikā ārzemēs nopelna tikpat, cik gada laikā – dzimtenē, taču Polijā palikt nevēlas, jo jūtas kā otrās šķiras cilvēks.

RĪGA, 19. jūlijs - Sputnik. Pedagoģe no Ukrainas, kura strādā par oficianti un bārmeni viesnīcā Baltijas jūras krastā Polijā, pastāstīja intervijā izdevumam Polityka par smagajiem darba apstākļiem.

Sieviete, kura stādījās priekšā izdevumam kā Oksana, pastāstīja, ka piecu mēnešu laikā ārzemēs nopelna tikpat, cik gada laikā – dzimtenē, taču Polijā palikt nevēlas, jo jūtas kā otrās šķiras cilvēks, vēsta RIA Novosti. Viņa atklāja, ka strādā 12-16 stundas dienā, pie tam oficiantes un bārmenes alga pirmajā darba mēnesī bija 2 tūkstoši zlotu (aptuveni 530 eiro – red.).

Марш в вышиванках во Львове - Sputnik Latvija
Ukraina taupa: vairāk nekā puse ukraiņu atteicās no atvaļinājumiem un apģērbu pirkšanas

Sieviete piebilda, ka poļu vīrieši bieži cenšas iepazīties, izsaka mājienus par seksuāliem sakariem, bet sievietes apkalpojošajam personālam nepievērš nekādu uzmanību, turklāt iestāsta bērniem, ka ar ukraiņu tautības darbiniekiem varot neceremonēties.

Viņa atzīmēja, ka poļu tautības kolēģi ukraiņus bieži uzskata par otrās šķiras cilvēkiem, piemēram, pārvaldnieki it kā baidās, ka migranti aizbēgs, tāpēc cenšas izspiest no viņiem visu iespējamo.

Ukrainas Sociālās politikas ministrijas dati liecina, ka ik gadus sezonas darbos uz ārzemēm dodas līdz deviņi miljoni cilvēku, neskaitot nelegālos migrantus, turklāt pēdējos gados šie rādītāji strauji pieaug un rada ekonomiskas problēmas valstī. Eurostat informē, ka ukraiņi pārsvarā izvēlas darba tirgu Polijā.

Ziņu lente
0