NATO nejauši atklāja savas Eiropas kodolieroču bāzes

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atrašanās vietas tika norādītas dokumentā, kuru publicēja, taču vēlāk izdzēsa, kopumā sarakstā ir piecas Eiropas valstis.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Ziemeļatlantijas alianses EPPA komitejas ziņojumā nejauši  tika atklātas bāzes, kurās atrodas NATO kodolieroči, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz beļģu izdevumu DeMorgen.

Dokuments ar nosaukumu "Jauna kodola savaldīšanas ēra? Bruņojumu modernizācija, kontrole un sabiedroto kodola spēki" tika publicēts jau aprīlī, bet pēc tam to izdzēsa. Taču žurnālisti, kuri izlasīja ziņojumu, atrada tajā pieminējumus par vietām, kur atrodas ASV kodolieroči.

Радиоактивные отходы - Sputnik Latvija
Viedoklis
Uz plutonija mucas. Kur guļ armiju pazaudētās kodolbumbas

Ziņojuma kopijā, kuru publicēja izdevums, tiek norādīts, ka kodolieroči ir sešās Eiropas bāzēs – vienā Beļģijā (Kleine Brogel), Vācijā (Buechel), Nīderlandē (Volkel) un Turcijā (Indžirlik) un divās Itālijā (Aviano un Ghedi-Torre).

Tiek norādīts, ka jau ir publicēta ziņojuma gala versija, taču par ieroču glabāšanas vietām dokumentā informācijas nav. savukārt dokumenta autors – senators Džozefs Dejs – norādīja, ka informācija ņemta no atklātiem informācijas avotiem.

Anonīms izdevuma informators NATO pastāstīja, ka ziņojums nav oficiāls dokuments un Alianse nekomentē sava kodola potenciāla detaļas.

Ziņu lente
0