Ukrainas ģenerālprokurora preses sekretāre paskaidroja, kādēļ Višinskis netiek atbrīvots

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРуководитель портала "РИА Новости Украина" Кирилл Вышинский в Подольском районном суде Киева, май 2019
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский в Подольском районном суде Киева, май 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā uzskata, ka Višinski varētu "iemainīt" pret Kerčas šaurumā aizturētajiem ukraiņu jūrniekiem, par spiegošanu notiesāto Romānu Suščenko un "Kremļa politiskajiem ieslodzītajiem".

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Ukrainas ģenerālprokurora preses sekretāres Larisa Sargana publiskās domu apmaiņas laikā Internetā ar "Labējā sektora"* bijušo līderi Dmitriju Jarošu pauda nožēlu sakarā ar iespējamo drošības līdzekļa aizvietošanu arestētajam portāla "RIA Novosti Ukraina" galvenajam redaktoram Kirilam Višinskim, vēsta RIA Novosti. Sarakstes ekrānbildes Facebook publicēja bijusī Ukrainas tieslietu ministre Jeļena Lukaša.

Вышинскому в Киеве устроили провокацию, полиция отвернулась - видео - Sputnik Latvija
Video
Kijevas tiesā organizēta provokācija pret žurnālistu Kirilu Višinski. Policija novērsās

Iepriekš Jarošs piedāvāja sagūstīt Ukrainas teritorijā itāļus, apsūdzēt viņus dalībā karadarbībās Donbasā un piespriest viņiem mūža ieslodzījumu. Tā viņš komentēja Pāvijas tiesas spriedumu, kura piesprieda ukraiņu Nacionālās gvardes cīnītājam Vitālijam Markivam 24 gadu cietumsodu par itāļu fotoreportiera Andrea Rokelli un viņa tulka no Krievijas noslepkavošanu. Atbildē uz Jaroša publikāciju Sargana norādīja, ka ka Višinski varētu "iemainīt" pret Kerčas šaurumā aizturētajiem ukraiņu jūrniekiem, par spiegošanu notiesāto Romānu Suščenko un citām personas, kuras Sargana nodēvēja par "Kremļa politiskajiem ieslodzītajiem", neprecizējot, kas tie būtu.

Tajā pašā komentārā Ģenerālprokuratūras pārstāve atgādināja Jarošam, kur un kad notiks tiesas sēde par drošības līdzekļa noteikšanu, pēc kā viņš solījās nodot informāciju saviem domubiedriem Kijevā.

Pēc Lukašas domām, minētās replikas liecina, ka Višinski tur aiz restēm būtībā kā ķīlnieku.

"Larisa Sargana pieejami skaidro iemeslus, kāpēc žurnālists Višinskis otro gadu sēž cietumā. Viņš ir ķīlnieks priekš iemainīšanas. Tāpat Larisa parāda, kā tiek plānota spiediena uz tiesu organizēšana," uzrakstīja bijusī tieslietu ministre.

Kirila Višinska lieta

Kirilu Višinski aizturēja Kijevā pērnā gada maijā, portālā "RIA Novosti Ukraina" redakcijā tika veikta kratīšana. Žurnālistu apsūdzēja pašpasludināto Donbasa republiku atbalstīšanā un valsts nodevībā, viņam draud 15 gadu cietumsods. Višinskis atrodas ieslodzījumā vairāk nekā 12 mēnešus, kārtējo reizi tiesa pagarināja žurnālista arestu līdz 2019. gada 22. jūlijam.

*Krievijā aizliegtā ekstrēmiskā organizācija.

Ziņu lente
0