Facebook draud sods – 5 miljardi dolāru par lietotāju datu nopludināšanu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesen kļuva zināms, ka konsaltinga kompānija Cambridge Analytica, ar kuru sadarbojas Facebook, saņēmusi vairāk nekā 50 miljonu sociālā tīkla lietotāju datus, lai palīdzētu Donalda Trampa priekšvēlēšanu štābam 2016.gadā.

RĪGA, 14. jūlijs – Sputnik. ASV Federālā tirdzniecības komisija piespriedīs Facebook naudas sodu 5 miljardu dolāru apmērā par sociālā tikla lietotāju datu nopludināšanu konsaltinga kompānijai Cambridge Analytica, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu The Wall Street Journal.

Pirms dažiem mēnešiem kļuva zināms, ka britu konsaltinga kompānija Cambridge Analytica, ar kuru sadarbojas Facebook, saņēmusi vairāk nekā 50 miljonu sociālā tīkla lietotāju datus, lai palīdzētu Donalda Trampa priekšvēlēšanu štābam 2016.gadā. Sakarā ar šo faktu Lielbritānijā sākta izmeklēšana.

Социальная сеть Facebook на экране планешета - Sputnik Latvija
Facebook informēja par 7 miljonu lietotāju fotogrāfiju noplūdi

Iepriekš Facebook jau piespriests sods par sadarbību ar Cambridge Analytica. Amerikāņu kompānija saņēma par to maksimālo iespējamo sodu Lielbritānijā 500 tūkstošu mārciņu apmērā. Sankcijas saistītas ar to, ka laika periodā no 2007. līdz 2014.gadam britu konsaltinga firma pieļāva divus Lielbritānijas Datu aizsardzības likuma pārkāpumus, bet Facebook nenodrošināja savu lietotāju personīgo datu drošību.

Lēmumu par kārtējo sodu atbalstīja trīs no pieciem ASV Federālās tirdzniecības komisijas locekļiem. Tagad lēmums tiks iesniegts apstiprināšanai Tieslietu ministrijā. Ja informācija par Facebook lietotāju datu nopludināšanu apstiprināsies, sociālais tīkls samaksās rekordlielu sodu, kādu komisija jebkad piespriedusi tehnoloģiskajām kompānijām.

Ziņu lente
0