Politiķis: Vašingtona nobijusies no cilvēkiem ar veterānu portretiem

© SputnikПисатель и публицист, лидер "Партии Великое Отечество" Николай Стариков
Писатель и публицист, лидер Партии Великое Отечество Николай Стариков    - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis Nikolajs Starikovs paskaidroja, kāpēc ASV plāno likt šķēršļus akcijai "Nemirstīgais pulks".

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. Krievijas Vēstures biedrības priekšsēdētājs, Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins pastāstīja, ka ASV vadība nospraudusi mērķi likt šķēršļus akcijai "Nemirstīgais pulks" ārzemēs. "Augstos kabinetos vienā valstī, kas atrodas Atlantijas okeāna otrā krastā, nosprausts uzdevums oficiālajiem starptautiskajiem centriem – izstrādāt instrumentu sistēmu, kas liktu šķēršļus akcijas "Nemirstīgais pulks" popularizācijai," Nariškina teikto citēja RIA Novosti.

Liekot šķēršļus akcijai "Nemirstīgais pulks", vēstures faksifikatori vēlas novērst to, kas traucē viņiem nodarboties ar viltošanu, radio Sputnik ēterā norādīja politiķis un partijas "Lielā Tēvija" līderis Nikolajs Starikovs.

"Kas tur slikts, ja cilvēki atceras savus senčus tur godā viņu piemiņu un iziet ielās ar viņu portretiem? Krievijas ģeopolitiskie pretinieki uzskata, ka tas nav pieļaujams. Pēc tam, kad "Nemirstīgais pulks" nosoļos, piemēram, pa Vankūveru, neizdosies klāstīt, ka Otrajā pasaules karā uzvarējuši tikai sabiedrotie," uzsvēra Starikovs.

Viņš brīdināja, ka amerikāņi neaprobežosies ar pretošanos akcijai tikai savā teritorijā vien.

"Jāsaprot, ka ASV mūsdienās nav tikai valsts ar noteiktām ģeogrāfiskajām un politiskajām robežām, tas ir pasaules žandarms. Pieņemot kaut kādu lēmumu, Vašingtona visiem spēkiem cenšas pierunāt savus kaimiņus un partnerus to izpildīt. ASV liks šķēršļus "Nemirstīgajam pulkam" visur, kur aizsniegsies viņu jurisdikcija, un šķēršļi akcijai faktiski tiks likti visā pasaulē," secināja Starikovs.

Бессмертный полк: тысячи людей со всего мира встали в строй - видео - Sputnik Latvija
Video
Nekādas politikas: cilvēki visā pasaulē stājas "Nemirstīgā pulka" rindās

Ikgadējā sabiedriskā akcija "Nemirstīgais pulks" veltīta visu cilvēku piemiņai, kuri frontē un aizmugurē cīnījās par uzvaru pār fašismu. 9.maijā cilvēki visā pasaulē iziet ielās ar savu tuvinieku – Otrā pasaules kara dalībnieku – fotogrāfijām. Akcijas aizsākumi meklējami Sibīrijā pirms astoņiem gadiem, bet tagad gājiens notiek desmitos pilsētu dažādos kontinentos.

Latvijā 2019.gadā akcijā "Nemirstīgais pulks" sanāca rekordliels dalībnieku skaits. Organizatori vērtēja, ka 9.maijā Rīgas centrā pulka rindās stājās 15 tūkstoši cilvēku. "Nemirstīgais pulks" Latvijā jau otro gadu no vietas ir plašākais šāda veida pasākums aiz Krievijas robežām.

Ziņu lente
0