Politika

Pat Lietuva ir pametusi Ukrainu: Puškovs pastāstīja par Kijevas izgāšanos EPPA

© Photo Council of Europe/ Candice ImbertЛетняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы
Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas senatora domām, neraugoties uz pret Krieviju vērsto retoriku, jaunie eiropieši jau ir atteikušies no Eiropas struktūras boikotēšanas idejas, atstājot Ukrainas delegāciju aci pret aci ar savu neapmierinātību.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Augstākās Radas jaunā sastāva pozīcija attiecībā uz Ukrainas delegācijas dalību Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā visticamāk atšķirsies no tās, kura šobrīd ir esošajiem parlamentāriešiem, uzskata Krievijas senators Aleksejs Puškovs, vēsta Sputnik Lietuva.

Vakar kļuva zināms, ka parlamenta Ārlietu komiteja ieteikusi Radai apturēt delegācijas darbu EPPA sakarā ar to, ka Eiropas organizācija iepriekš pilnā apjomā atjaunojusi Krievijas delegācijas pilnvaras.

"Latvija, Igaunija, Gruzija, Lietuva jau ir atteikušās boikotēt EPPA Krievijas dēļ. Ukraina palikusi viena. Pavisam viena," uzrakstīja politiķis savā Twitter mikroblogā.

Viens no pirmajiem dokumentiem, kuru parakstīja jaunais Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis, bija rīkojums par priekšlaicīgu Augstākās Radas atlaišanu. Ārkārtas vēlēšanām jānotiek 21. jūlijā. Vairāki deputāti, kuri nepiekrīt valsts vadītāja lēmumam, vērsās Konstitucionālajā tiesā, kura savukārt Zeļenska rīkojumu atzina par likumīgu.

Pēc daudzu ekspertu domām, tādas valstis, kā Lietuva, Latvija, Igaunija un citas, izņemot Ukrainu, visticamāk neuzdrīkstēsies boikotēt EPPA. Savu šī brīža interešu dēļ tās uzstājas pret Krievijas atgriešanos struktūrā, taču tādā veidā tās parādīs "vecajai Eiropai", ka tās noniecina Eiropas kopīgās vērtības.

Ziņu lente
0